McLaren Formula 1 Takımının %33 Hissesini Sattı

0
1279
mclaren

İngiliz otomobil üreticisi ve yarış takımı McLaren Formula 1 takımı hisselerinin bir kısmını ABD menşeili bir yatırım grubuna sattı. Yarış takımını güçlendirmek ve otomotiv bölümüne de destek olacak bu yatırım McLaren için büyük önem taşıyor.

2020 Formula 1 sezonunda McLaren son yarışta aldığı puanlarla üreticiler klasmanında 3.sırayı kazandı. Uzun bir süredir şampiyonada başarı elde edemeyen McLaren takımı, yeni yatırımlardan da oldukça umutlu.

MSP Sports Capital isimli bir yatırım grubu McLaren’a 185 milyon Pound değerinde yatırım yapacak. Bu sayede takımın %33 hisselerine sahip olacaklar. MSP Sports Capital, çeşitli spor takımlarında ve şirketlerde hissesi olan bir spor yatırım grubudur. İsviçre bankası UBS ve özel bir yatırım şirketi olan The Najafi Companies de bu grubun diğer üyeleri.

McLaren Formula 1 Dışında da Yatırım Arıyor

McLaren

McLaren Grubu ayrıca Woking’deki tesisleri olan McLaren Technology Center’ı da satmayı planlıyor. Sattığı yerden nakit elde edip aynı yeri geri kiralamayı planlayan McLaren henüz bir sonuca varmış değil. McLaren Racing CEO’su Zak Brown bu konu hakkında, “Tüm paramız gayrimenkul üzerinde bağlanmış durumda. Biz emlak şirketi değiliz. Biz yarış takımı ve otomobil şirketiyiz. Bu, McLaren bilanço tablosunu temizlemek için başlangıç adımı oldu.” sözlerini kullandı. Gelecekten oldukça umutlu olan McLaren, yatırımlarını gayrimenkulden alıp otomobil geliştirmek için kullanmakta kararlı.

McLaren Racing CEO’su Zak Brown ise bu anlaşmanın ardından takımda uzun süre kalacağına dair taahhütte bulundu. Anlaşmanın bir parçası olarak, MSP Sports Capital’den Jeff Moorad ve UBS’den Rodrigo Trelles Zabala, takımın yönetim kadrosuna katılacak.

Zak Brown ayrıca “Bu yeni yatırım, McLaren’i Formula 1 ve Indycar’da şampiyonluklar kazanmak için geri döndürme planımızın bir parçası.” dedi. McLaren Group’un yönetim kurulu başkanı Paul Walsh ise ortaklığın hem finansal anlamda hem de uzmanlıktan faydalanma anlamında oldukça yararlı olacağına inanıyor.

McLaren Firmasının Tarihi 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here