Cars and Coffee: Otomobil Cenneti

2
3073

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde oluşturulmuş yerel otomobil gruplarını bilirsiniz. Genelde aracın marka ve modelinin ismiyle isimlendirilir, belli periyotlarla toplanıp fotoğraflar çekilir ve dağılırlar. Bu etkinlik çok daha geniş kapsamlı bir şekilde dünyanın en nadir süper arabaları ile yapılsaydı nasıl olurdu? Cars and Coffee bundan daha fazlasını yapıyor. Düzenlediği etkinlikler ile dünyanın dört bir yanından en nadir, en eşsiz ve en özel spor araçları bir araya toplayarak otomobil tutkunları için adeta bir cennet yaratıyor.

Cars and Coffee Nedir?

Otomobil, insanın en cesur icadı. Otomobil, her şeyden önce bir içimizdeki tutkuyu harekete geçirerek onu hissetmemizi sağlayan bir araç. Otomobil, yeni alınan oyuncak arabasını sürerken bir çocuğun yüzünde oluşan tebessüm onlar için. Bazıları toplar koleksiyon yapar, bazıları hayran olur, bazıları hayalini kurar… Cars and Coffee işte otomobile böyle bakıyor.  Etkinliklere katılan sürücüler performans, tasarım ve kendine hayran bırakan otomobil teknolojilerine işte bu duygularla yaklaşıyorlar. Güçlü duygulara sahip binlerce insanı etrafında toplayabilen bu etkinlik belli periyotlar ile dünyanın farklı yerlerinde yapılıyor.

Cars and Coffe etkinliklerinde otomobil adeta bir paylaşım aracı olarak bizzat yaşanan, deneyimlenen bir meta haline geliyor. Her otomobilin ayrı bir bakışı ve karakteri olduğuna inanıldığı için es geçmeden itinayla inceleniyor. Hepsinin ayrı ayrı hikayelerinin olduğunu bilen otomobil tutkunları bu anın yarattığı hazzı en sevdikleriyle paylaşıyor.

Dünyanın en özel otomobilleri yan yana geldikleri bu etkinlik ile bir araya gelerek birbirlerine adeta nispet yapıyor. Motor seslerinin fon müziği haline geldiği bu etkinlikler asla bir taşkınlığa ve magandalığa yer bırakmıyor. Başından sonuna kadar Cars and Coffee markasına uygun ve bulunduğu bölgenin kültürüne saygılı biçimde devam eden etkinlikler farklı rotalara konvoy halinde seyehat eden süper araçları izlemek isteyenler için resital oluşturuyor.

Avrupa’nın birçok ülkesinin yanı sıra ABD, Avustralya, Filipinler, Umman, Suudi Arabistan ve Şili gibi ülkelerde de düzenlenen Cars and Coffee buluşmaları henüz Türkiye’de yapılmıyor. Lamborghini, Ferrari, Pagani, McLaren, Bugatti, Porsche ve daha nicelerine ev sahipliği yapan bir organizasyona sahip olamamak elbette üzücü. Fakat otomobil sporlarına artan ilgi göz önüne alınırsa ilerleyen yıllarda bir spor otomobil kültürünün de oluşmasıyla belki ülkemizde de görebiliriz.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here