McLaren 765LT Hafifliği ve Gücüyle Öne Çıktı

0
2344
720s'ten daha hafif 765LT

Bilindiği üzere McLaren bir İngiliz markası. Bu marka dünya genelinde isminden oldukça söz ettiriyor. Bu söz ettirmenin asıl sebebi üretmiş olduğu supersport arabalar. Üretilen bu arabalar isimlerini çokça duyduğumuz Lamborghini, Ferrari ve Bugatti gibi markalarla rekabet içerisinde. Bu yazımızda İngiliz firmasının üretmiş olduğu McLaren 765LT modelini inceleyeceğiz.

McLaren 765LT Neden Bu Kadar Özel?

765LT Önden görünümBahsedeceğimiz bu model İngiliz markasının en yeni longtail modeli oldu. McLaren 765LT modeli pist üzerinde oldukça başarılı olan 720S modeli üzerine inşa edildi. Bu modeli 720S’den ayıran önemli özelliklerden birisi kilosu. McLaren’in yetenekli mühendisleri sayesinde oldukça hafifleyen otomobil çok daha özel bir süper otomobile dönüşmüş durumda. İsminden de anlaşılacağı üzere sadece 765 adet üretilecek yeni LT modelinin teslimatlarına Eylül ayında başlanacak.

Teknik Özellikleri

Mclaren 765LT Pist Performansı765LT, McLaren firmasının üretmiş olduğu 4.0 litrelik çift turbolu V8’ini kullanıyor. Bu motor 765LT için 765 bg güç ve 800 Nm tork üretebilecek düzeye getirildi. Bunun yanında ürettiği bu çıkış gücünü 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzımanı ile tekerlerine aktaracak. Üstelik şanzımanda yapılan iyileştirmeler sonucu araç, 720S’ten %15 daha hızlı vites değiştirecek. Paylaşılan verilere göre McLaren 765LT; 0-100 km/sa hızlanmasını 2.8 saniyede, 0-200 km/sa hızlanmasını ise 7.2 saniyede tamamlayabilecek. Bunun yanında 765LT’nin artan bu gücü yeni frenler gerektiyor. Bu çözüm McLaren’in Senna modelinden alınan karbon seramik diskler ve kaliperlerle sağlanmış gözüküyor. Ayrıca alıcılar isterse sadece LT modelleri için üretilen yeni fren sistemlerini de satın alabilecek.

McLaren 765LT, 720S’den daha hafif olacağını söylemiştik. Bu kayıp güncel modelden tam 80 kilogram daha hafif! Yeni longtail modeli, 1229 kilogramlık kuru ağırlığı ile oldukça etkileyici. Üstelik bu hafifletmelerin çoğunun parçaların karbon fiber olmasından kaynaklanıyor. Bunun yanında titanyum egzoz sistemleri ve inceltilmiş camları sayesinde de hafiflemeyi başarmış. Bunun yanı sıra McLaren 765LT, 10 kollu jantlarla birlikte geliyor. Böyle güçlü ve hızlı bir otomobili yolda tutmak da Pirelli P Zero Trofeo R lastiklere kalıyor.

McLaren 765LT Tasarımı

İç mekan görüntüsü765LT’nin karbon fiber parçaları, ön eki, tamponları, marşpiyelleri, difizörü ve adaptif arka kanadı olarak geliyor. Arka kanattan bahsetmişken tekrar elden geçirilen arka kanat, aracın yere basma kuvvetinin yüzde 25 oranında artması sağlamış gözüküyor. Üstelik 6 milimetre genişletilen modelin yere 5 milimetre kadar yaklaştığı da ufak detaylar arasında. Ayrıca yeni süspansiyonlarla donatılan model, Proactive Chassis Control II sisteminin güncellenmiş algoritmalara sahip versiyonunu kullanacak. Bunun yanında iç mekanda da parçalar karbon fiber parçalarla değiştirilmiş gibi gözüküyor. Aynı zamanda yaşam alanı tamamen hafif materyaller ile süslenmiş gözüküyor. Ayrıca olarak araçta Alcantara döşemeler kullanılmış. Maalesef ki standart olarak klima ve ses sistemi bulunmayan bu araç, istenildiği takdirde ekstra ücret ödemeden bu donanımlara kavuşabiliyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here