McLaren Sabre Tasarımı Ortaya Çıktı

0
1421

Mclaren firmasının müşterilerine daha fazla kişiselleştirme imkanı sunmak için kurduğu Mclaren Special Operastions (MSO) departmanının bir süredir geliştirdiği araç Sabre ortaya çıktı.

Yaklaşık iki yıl önce BC-03 kod adıyla ilk kez gördüğümüz araç, McLaren Special Operations tarafından oluşturulan ısmarlama bir müşteri siparişi olarak açıklanmıştı. O zamanlar, arabanın 2017’de tanıtılan Ultimate Vision Gran Turismo’dan ilham alacağı söylenmişti. Ayrıca McLaren yapmış olduğu açıklamalarda bu aracın ürün gamının en üst noktası olan Ultimate Series içinde yer almayacağını da söylemişti. Ultimate Serisi, P1 ve P1 GTR tarafından başlatıldı. Şuanda da Senna, Senna GTR, Speedtail ve Elva bu serinin oyuncuları diyebiliriz.

McLaren otomobillerinin tarihini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

ABD’de bulunan bir McLaren bayisi tarafından yayılan fotoğraflar bize aracın kamuflajsız halini gösterdi. Bu özel araç yalnızca 15 adet üretilecek ve özel olarak belirlenmiş müşterilere satılacak.

McLaren Sabre hakkında çok fazla bir teknik bilgimiz olmasa da, Senna’da kullanılan 4.0 litrelik çift turbolu V8 ünitenin kullanılabileceğini biliyoruz. McLaren bu araçla Senna’ya göre daha fazla performans sunmak istiyor. Bu aracın güç çıkışının 824 HP olacağı ve 800 Nm tork üreteceği söyleniyor. Aracın son hızı 350 kilometre/s olarak belirlenmiş ve bu da Sabre’yi markanın ürettiği en hızlı iki koltuklu araç yapıyor.

Aracın gövde parçalarının ve temelinin de Senna’ya dayandığı varsayılıyor. ABD’de homologasyon gereksinimlerinin nispeten daha az olması nedeniyle McLaren gövde parçalarında rahatlıkla değişiklikler yapmış. McLaren Sabre Le Mans yarışlarında kullanılan tarzda bir arka kanat, dev arka difüzör ile aerodinami konusunda sınırları zorluyor. Aracın ilk örneğinin teslimatı ise yakın zamanda yapılacak. McLaren tarafından fiyat bilgisi ise henüz paylaşılmadı.

 

İkinci El Araç İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here