McLaren Elva Artık Gulf Oil Renkleriyle

2
4191

Mclaren firmasının müşterilerine daha fazla kişiselleştirme imkanı sunmak için kurduğu Mclaren Special Operastions (MSO) departmanı, Mclaren Elva modelini Gulf Oil renkleriyle görücüye çıkarttı.

804 HP gücündeki “speedster” otomobil Mclaren Elva, Goodwood Hız Haftası’nda Gulf Oil renkleri ile beğeni topladı.

McLaren Elva Gulf Teması İle Dikkat Çekiyor

McLaren’ın kisiselleştirme bölümü diyebileceğimiz MSO, markanın Gulf Oil şirketi ile uzun süredir süregelen ortaklığına saygı duruşunda bulunmak için bu özel sürümü tasarladı. Goodwood Festivali’nde tanıtılan bu araç, 1970’li yılların başlarında yarış arabalarında gördüğümüz ikonik mavi ve turuncu görünüme sahip. Aynı zamanda beyaz koltukları ve aracın renkleri ile donatılan gösterge paneli ile bu tema desteklenmiş.

Ayrıca, retro esintili bir ‘McLaren Cars’ logosu, Bruce McLaren imzası, gri yarış şeridi ve yarışçının numarasını gösteren ‘4’ çıkartması da bulunuyor.

Mekanik olarak Elva ile birebir aynı olan bu araç, 4,0 litrelik çift turbolu V8 bir ünite ile geliyor. Sadece arkadan itişli olarak satışa sunulan Elva 804 HP güce sahip. 0-100 km/h hızlanmasını ile 3 saniyeden daha kısa bir sürede tamamlayabiliyor.

McLaren İçin Kişiselleştirmeler Oldukça Önemli

MSO genel müdürü Ansar Ali, “Bunun gibi projeler, müşterilerimize sunabileceğimiz artan kapsamlı kişiselleştirme seçeneklerini sergiliyor” dedi. Ayrıca “Bu durumda, tasarıma Gulf marka logoları ekleyerek dış görünümün orijinalliğini artırıyoruz.” diye ekledi.

Bu son tasarımdan kısa bir süre önce McLaren, Gulf firması ile birlikte özel olarak McLaren yol arabaları için üretilen bir motor yağı konusunda çalışmaya başladı.

Bu özel sürüm olan araç 1.425.000 £ fiyatı ile büyük eleştiri aldı. Markanın müşterileri aracın Aston Martin Speedster ve Ferrari Monza SP2 gibi ayrıcalıklı olduğunu düşünmediklerini dile getirdi. McLaren ise 399 adet üretmeyi planladığı bu aracı 149 adetlik bir üretimle sınırladı.

İkinci El Araç İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here