Oto Yanal Kayma Testi Nedir?

0
3139
Test yaptırmazsak ne olur

Otomobil sahibi olanlar ve otomobil meraklıları oto yanal kaymayı sık sık duymuştur. Bugün tartışacağımız konu özellikle bu bilgi hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için oto yanal kaymanın detaylarını sizlerle paylaştık. Az bilinen oto yanal kayma testi hakkında birçok bilgiyi de sizler için derledik. Aklınızda test yaptırma gibi bir fikriniz varsa bu yazı sizin için bir güzel bir rehber olacaktır. Şimdi gelin oto yanal kayma testine detaylıca bir bakalım.

Oto yanal kayma testi, araçların güvenli olarak trafiğe çıkacak kapasitede olup olmadığını ölçmeye yarayan bir testtir. Tabii ki yukarıda da belirttiğimiz gibi ayrıntılı bir şekilde bu konuyu sizlere açıklayacağız. Bu yazımızda yanal kayma nedir, yanal kayma testi nedir, araçlar için önemi nedir, nasıl yapılır, ölçülen değer, faydaları nelerdir ve fiyatı nedir gibi birçok bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

Yanal Kayma Nedir?

Yanal Kayma Nedir Engebeli yollar hayatın birçok alanında karşılaştığımız sorunlardan birisidir özellikle ülkemiz koşullarında. Engebeli yollarla karşılaşan araçların süspansiyon sistemleri bir zaman sonra işlevini yitirir ve görevini tam olarak gerçekleştiremez. Bu yüzden jantlar ve tekerlekleri şasiye bağlayan rot, rot başları ve dingil gibi katı parçaların da düzenini bozarak, sapmalara neden olur. Bunların sonucu olaraktan da araç tekerleklerinin aynı hizada olması ve buna bağlı olaraktan denge sorunu gibi arızalar ortaya çıkarmaktadır. Ön düzen, rot başları ve aksta oluşan bu arızalara yanal kayma olarak adlandırılmıştır.

Yanal Kayma Testi Nedir?

Bu test ne işe yararBu test aracın düzgün bir yol üzerinde gitmesi esnasında direksiyonun bırakılarak sağa ya da sola kaçıp kaçmadığını test ettiğimiz bir aşamadır. Aracın rot-balans ayarının durumunu ölçmeye ve araç aks kısmında boşluk olup olmadığını tespit ettiğimiz bir aşamadır. Araç ile yolda ilerlerken aracın istemediğiniz yönde ilerlemesi hayatınıza sebep olabilir. Araçta ki aks boşlukları ve sağa sola çekme durumu tespit edilerek sizlere rapor halinde sunulmaktadır.

Yanal Kayma Testinin Önemi Nedir?

Test yaptırmazsak ne olurYanal kayma testi araçlarda bulunan zamanla yıpranmadan dolayı oluşan ayar kaçmalarının tespit edilmesi ve giderilmesi oldukça önemlidir. Trafikte seyir halinde iken yolların bozuk olması araçlarda birçok ciddi sıkıntının ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.  Aniden önünüze çıkan bir engele karşı hız kesememe ve engellere hızlı giriş sonrasında araçta aks sisteminde zamanla problemler meydana gelir. Ani oluşan sarsıntı süspansiyon sistemine zarar verir ve dingil sistemi ciddi bir hasarlar alabilmektedir. Bu durumun fark edilmemesi sonucunda araçta daha da çok ayar kaçmaları meydana gelerek ilerleyen zamanlarda aks problemleri ortaya çıkaracaktır. Kendi açısından çıkan akslar tekerlek sistemini bozar ve aracın yanal sisteminde kayma sorunu oluşturmaya başlar.

Sıfır Km Araç Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here