Alfa Romeo, Üretimini 2 Katına Çıkarmayı Planlıyor

0
1087
Alfa Romeo

Alfa Romeo 2023’ün sonuna kadar üretimini ikiye katlamak istediğini açıkladı. Şu anda bakıldığında Guilia ve Stelvio ile üretimini sürdürmekte. Bu üretim bandına şimdide yeni Tonale’de eklenmesi markanın hız kesmeden çalışmalarını sürdürdüğünü bize gösteriyor. Yeni Tonale markanın kurduğu bu vizyonun başlangıcı olacak gibi. Stellantis bünyesinde bulunan firma 2030 yılına kadar her yıl yeni bir model ile karşımıza çıkacak. Bu hedefle alakalı marka müdürü Damien Dally açıklama yaptı.

Alfa Romeo

Alfa Romeo, Hacim Segmentine Geçiş Yaptı

Brennero

Autocar ile röportaj yapan Damien Dally, Alfa Romeo’nun daha fazla hacim segmentinin üstünde durması gerektiğini söyledi. Burada bahsedilen araç 2024 yılında satışa çıkması beklenen Brennero SUV modeli. Brennero içten yanmalı ve elektrikli güç aktarıma sahip bir model olarak tasarlandı. Marka yaptığı yeni ürün lansmanında içten yanmalı motorlarla alakalı açıklama yapmıştı. Bu açıklamada içten yanmalı motorların tamamen terk edileceği söylendi. Bunu takiben firma 2025 yılında yeni bir EV model ile piyasaya çıkacak. Ayrıca firma, 2027 yılına kadar içten yanmalı araç satışını bitirmeyi hedefliyor.

Geniş Kitleye Hitap Etme Çalışmaları

Tonale

Alfa Romeo’nun daha geniş bir kitleye yayılmasını düşünen Dally bunla alakalı fikirlerini dile getirdi. Markanın her zaman sportif marka olarak görüldüğünü ve önündeki engelin bu olduğunu söyledi. Dally, 158 beygir güç ve hibrit motora sahip Tonale ile daha erişilebilir olduğunun altını çiziyor. Bunla ilgili olarak ta fikirlerin geliştirildiğini de bize aktarıyor. Dally markayı yaymak için kitle olarak özellikle kendine aileleri ve kadınları belirledi. Bu sayede marka daha fazla insana hitap edecek.

Alfa Romeo İçin Spor Otomobiller Vazgeçilmez

Alfa Romeo

Sedan arabaların piyasadan iyice uzaklaştığını söyleyen Dally, onlara hala inandığını dile getiriyor. Fakat Tonale ile çok tercih edilen SUV segmentine girmeyi kendilerine öncelik belirlediğin söylüyor. Şu anda öncelik hacimli araçlar (SUV) olsa bile Alfa Romeo’nun sportifliği temsil ettiğini söylüyor. Bundan dolayı Dally, spor otomobillerden vazgeçmediklerini ve çıkacak zamanın da geleceğini dile getirdi.

 

Dally yaptığı açıklamada herkesin Alfa Romeo’nun neler yapacağını görmek istediklerinden emin olduğunu söyledi. Açıklamasının devamında sürdürülebilir bir iş modeli yaratalım, hacim segmentlerine girelim, işimizi büyütelim ve böyle devam edelim. Gelecek pek çok harika şey var, ama önce bu harika, duygusal markayı rasyonel düzeye indirelim. Tarzında söylemlere yer verdi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here