Alfa Romeo B.A.T. Konsepti: Üç Efsane Satışa Çıkıyor

1
3055
alfa-romeo-B.A.T-konsepti
alfa-romeo-B.A.T-konsepti

Alfa Romeo B.A.T. konsepti ailesinin üç üyesi mevcut sahiplerince satışa sunuluyor. RM Sotheby’s, 28 Ekim’de New York’ta düzenlenen Çağdaş Sanat Gecesi vesilesiyle, en yüksek teklif verenlere üç Alfa Romeo Berlina Aerodinamica Tecnica (B.A.T). konseptini sunuyor.

Alfa Romeo B.A.T Konsepti Üyeleri

alfa-romeo-b.a.t-konsepti-üyeleri
alfa-romeo-b.a.t-konsepti-üyeleri

Franco Scaglione tarafından tasarlanan ve Carrozzeria Bertone tarafından üretilen Alfa Romeo Berlina Aerodinamica Tecnica (B.A.T.) konseptleri, kuşkusuz üreticinin bugüne kadar ürettiği en çarpıcı hatlara sahip araçlar. Gelişmiş aerodinamik ve radikal tasarıma sahip bu üç araba, sadece stilistik çalışmaları veya dünyanın en iyi gövde geliştiricilerinin ve ustalarının yaratabileceklerine tanık olmaktan fazlasını temsil ediyor.

Konseptin İlk Üyesi B.A.T 5

alfa-romeo-b.a.t-5
alfa-romeo-b.a.t-5

Bu B.A.T. 5, 7 ve 9 konseptleri, Turin Motor Show’un 1953, 1954 ve 1955 sürümleri için Bertone tarafından üretildi. Bu üç konseptten gün ışığına çıkan ilki olan B.A.T. 5 şasisi, Alfa Romeo 1900’den ödünç alınan ve 5 vitesli bir şanzımanla ilişkilendirilen 90 beygirlik 4 silindirli bir bloktan güç alıyor. 0.23’lük hava giriş katsayısı sayesinde B.A.T. 5 şasisi, nispeten sınırlı güce rağmen 200 km / s’de en yüksek hıza varabildi.

B.A.T 7 Konsepti

b.a.t-7
b.a.t-7

1954 BAT 7 konsepti BAT 5 modelinin bir evrimini sunuyor: Burada Franco Scaglione aracın ön hava girişlerini daralttı. Kaputunu iki inçten fazla indirdi ve arka kanatları uzatırken uçlara daha belirgin açılar ekledi. Arka tekerlek kemerleri ve yan hançer tahtaları tutuyor. Sonunda, bu B.A.T. 7 konsepti, rüzgar tüneline veya bilgisayar destekli çalışmaya başvurmak zorunda kalmadan elde edildiği gerçeğini hesaba katarsak, oldukça istisnai olan 0.19’luk bir cx gösterir.

B.A.T Konsepti 9

konsepti-9
konsepti-9

Son olarak, Alfa Romeo B.A.T. konsepti 9 ile Franco Scaglione, günlük yol kullanımına daha uygun bir GT modeli sundu. Giulietta serisinden ödünç alınan üçgen bir ızgaraya da sahip olduğu ve ünlü Alfa Romeo rozeti ile süslediği bir model.

Alfa Romeo B.A.T Konsepti Üçlü Olarak İlk Kez Bir Arada Sunuluyor

Şaşırtıcı görünse de, bu üç kavram oluşturuldukları sırada asla ortak bir gösterimde sunulmadı ve marka tarafından sunulduktan kısa bir süre sonra satıldı. İlk kez 1989 yılında Pebble Beach Concours d’Élégance’de Nuccio Bertone’un huzurunda bir araya getirildiler. Kaliforniya yarışmasından kısa bir süre sonra, üç araç da mevcut sahipleri tarafından satın alındı. Son sahipleri onları restore ettirdi ve mükemmel durumda tuttu.

2.El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here