Araba Sigortası Efsaneleri: Bunları Duymayanınız Var Mı?

2
2280
araba-sigortası-efsaneleri
araba-sigortası-efsaneleri

Araba sigortası efsaneleri denilince illa birini siz de daha önce duymuşunuzdur. Bir araba sigortası poliçesi yaptırmadan önce bu yaygın yanlış anlamalara dikkat edin, çünkü daha sonra yanılabilirsiniz. En iyi araba sigortası fiyat teklifini almak için etrafta dolaşmak, sigorta kapsamında tasarruf etmenin en iyi yollarından biridir ve bu bir gerçektir. Ancak, bu konuda araba sigortası efsaneleri ve birçok yanlış anlaşılma vardır. Bunlar, gerekenden daha fazlasını ödemenize yol açabilir.

Araba Sigortası Efsaneleri

araba-sigortası-efsaneleri-listesi
araba-sigortası-efsaneleri-listesi
  • Efsane 1: Kapsamlı bir poliçeniz varsa otomatik olarak başka arabaları sürmek için sigortalısınız

Bazı politikalarda durum bu olabilir, ancak her seferinde geçerli değildir. Diğer araba kullanma kapsamının 25 yaşın altındakilere uzatılması olası değildir ve mesleğinize de bağlı olabilir.

  • Efsane 2: Yenileme fiyatınız, sigortacınızın yeni müşterilere sunduğu fiyatlardan daha ucuzdur

Durum bu değil. Yeni müşteriler için otomobil sigortası yenileme fiyatları ve primleri genellikle farklı şekilde hesaplanır. Bu nedenle, her seferinde fiyatları karşılaştırmaya değer. Yeni bir müşteri olarak daha düşük fiyatlı bir politika elde edebilirsiniz.

  • Efsane 3: Arabanızı garajda tutmak, daha düşük sigorta maliyetleri demektir

İşin garibi, bu her zaman böyle değildir. Bazı durumlarda, bir garaja gece boyunca park edilmiş bir araba, sokağa park etmekten daha riskli olabilir. Bunların hepsi istatistiklere bağlıdır. Bir garaja park ederken insanların arabalarına çarpması nedeniyle belirli bir bölgede daha fazla kaza olabilir.

Efsane 4: Ticari kullanım için araç kullanmak, sosyal kullanımdan veya işe gidip gelmeden daha yüksek fiyatlar demektir

Bu her zaman doğru değildir. Arabalarını iş için kullanan kişiler, arabalarına zarar verirlerse kaybedecekleri daha çok şey olabilir. Sadece okul idaresi için kullanan birinden daha iyi baktıkları varsayılabilir ve bu nedenle mutlaka daha yüksek bir fiyatı olmayabilir.

  • Efsane 5: 25 yaşına ulaştığınızda primleriniz önemli ölçüde düşer

Her yerdeki genç sürücüler için altın çağ – 25 yaşına geldiğinizde, aniden ucuz araba sigortası alıyorsunuz. Doğru mu? Hayır. Fiyatların hesaplanmasında yaş önemli bir faktör olsa da, ne kadar ödediğinizi oluşturan birçok faktörden yalnızca biridir.

  • Efsane 6: Üçüncü taraf teminatı kapsamlı olmaktan daha ucuzdur

Düşürülmüş bir teminat seviyeniz varsa, bunun için daha az ödersiniz. Doğru değil. Bazı sigortacılar yalnızca üçüncü şahıs veya yangın ve hırsızlık sigortası için fiyatları artırdı. Bunun nedeni, bu tür politikalara kaydolan yüksek riskli sürücülerin sayısıdır.

  • Efsane 7: Bir kaza geçirmeniz durumunda her zaman size nezaketen bir araba garantisi verilir

Ücretsiz bir arabanın müsaitlik durumuna bağlı olması muhtemeldir. Ayrıca çoğu durumda, yalnızca araba tamir edilebilirse ve sigortacının onaylı bir tamirciye götürülüyorsa teklif edilir. Araba çalınırsa, ücretsiz bir araba her zaman sağlanmaz. Bu noktada, poliçeyi çıkarırken bir eklenti olarak kiralık araba seçmiş olmayı isteyebilirsiniz.

  • Efsane 8: Sigortanız, neden olduğunuz herhangi bir kazayı karşılar

Genellikle, ancak her zaman değil. Kaza yaptıysanız ve alkollü araç kullanmaktan hüküm giydiyseniz, sigortacınız muhtemelen talebinizi geri çevirecektir. Aynısı, ihmalkar davrandıysanız veya hasara kasıtlı olarak neden olduysanız geçerlidir.

2.El Araba İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here