Alfa Romeo Tonale firmanın elektrikli araçlara geçişinden önce son içten yanmalı motora sahip modeli olacak.

Alfa Romeo Tonale Hakkında

Firmanın Tonale modeli 2019 yılında ortaya çıkmıştı. 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Tonale konseptini duyuran firma, tüm dikkatleri üzerine çekmişti. İlk çıktığında medya ve kullanıcılar tarafından oldukça rağbet gördü.

Tonale, Alfa Romeo’nun yeni CEO’su tarafından bazı son dakika gecikmelerinin ardından piyasada kendine yer buldu. Tonale rekabetçi kompakt lüks Crossover segmentinde yer alıyor. Ayrıca araç Jeep Compass ve Renegade ile aynı platformu kullanıyor. Ancak tabii ki bu platform Tonale de pek çok değişikliğe uğradı.

Yeni Tonale Plug-in Hibrit ve dört tekerden çekiş ile gelecek. Dört silindirli 1.3 litrelik motorun yanı sıra arka aks da yer alan bir elektrik motoruna sahip olacak. Bu motorlar araca 272 beygir gücü sağlıyor.

Altı ileri otomatik vitese sahip araç 48 km’nin üzerinde elektrikli menzili vaat ediyor. Bunun yanı sıra araçta 15.5 kw lityum iyon batarya yer alıyor. Tüm modeller de ayrıca bağımsız süspansiyon sistemi bulunmakta.

Elektrikli Modellere Geçişten Önce Son İçten Yanmalı Model Tonale

2022 yılının başında firma Paris Otomobil Fuarı’nda şu ifadeleri kullandı:

“Alfa çok iyi gidiyor. İşler tersine döndü kârlı. Artık kendi geleceğini finanse edecek bir konumda ve güvende.”

Alfa Romeo Plug-in Hybrid SUV Tonale’nin elektriğe geçişten önce ki son içten yanmalı motora sahip olacağını resmen doğruladı.

2025 yılından itibaren firmanın yeni araçları elektriğe geçiş yapacak. Bu habere rağmen henüz Alfa Romeo’nun ilk elektrikli aracının nasıl olacağına dair bilgi yok. Ancak sektör kaynakları firmanın gelecekteki Sedan ve SUV’lar için Stellantis’in STLA mimarisini kullanacağını ifade ediyor.

2025 yılından firma ilk elektrikli aracını piyasaya sürdüğünde 2030 yılına kadar her yıl yeni modeller piyasaya sürmeyi planlıyor.

Temel olarak, Tonale, Alfa’nın havuzun bizim tarafımızda alacağı kadar küçüktür. 2025’te ilk Alfa EV piyasaya sürüldüğünde, şirket 2030’a kadar her yıl yeni modeller piyasaya sürmeyi planlıyor.

Sıfır KM Alfa Romeo Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here