Chery Arrizo 8 Tekrardan Türkiye’de

0
6645
Ön ve Arka Tasarım

Chery firması bilmeyenler için Çin’in otomotiv endüstrisinde önemli bir konumda olan otomobil firmasıdır. Bu firma 2022 içerisinde tekrar Türkiye pazarına tekrardan giriş yapacak. Özellikle iddialı modeller üreten Chery firması yeni model arabasıyla Türkiye piyasasında büyük ses getireceğe benziyor. Chery otomobil firması uzun süre önce ülkemizden ayrılmıştı. Yeni çıkaracağı Chery Arrizo 8 modeli ile Türk kullanıcısına yeniden merhaba demeye hazırlanıyor. Ayrıca firma yaptığı açıklamada ülkemize yeni modeliyle döneceğini resmen açıkladı. Bunun yanında marka 2022 model Chery Arrizo 8 modeli için bir ön duyuru yayınladı. Maalesef ki araçla ilgili çok ince detaylar açıklanmadı. Ancak birçok özelliği ve görselleri internete sızdı.

2022 Chery Arrizo 8 Nasıl Bir Otomobil?

Chery Arrizo 8 görünümüChery, üreteceği bu otomobili D segmentine özel bir otomobil olarak geliştirdi. Aynı zamanda Arrizo 8, bu segment için oldukça yeterli. Rakipleri arasında alternatif olarak oldukça tercih edilebilir bir konumda yer alıyor. Rakiplerine göre daha uygun fiyatlı olması bekleniyor. Bunun yanında Chery Arrizo 8’in rakipleri VW Passat ve Honda Accord gibi modeller ile rekabet halinde olacak. Gelin birlikte Chery Arrizo 8 modelinin tasarımını, özelliklerini ve fiyatlarını inceleyelim.

2022 Chery Arrizo 8 Tasarımı

Arrizo 8 TasarımıChery Arrizo 8 modeli yorumculara göre sedan otomobil klasmanında şimdiye kadar yapılmış en güzel ve modern sedanlardan biri olarak geçiyor. Arrizo 8’in tasarımı oldukça görkemli görünüyor. Üstelik otomobilin ön kısmında hareketli bir ızgara tasarımını kullanılıyor. Bunun yanında Chery Arrizo 8, zarif LED’ler ile tasarımına modernlik katmış.

Otomobilin arka kısmına geçtiğimizde bizi gayet güzel tasarlanmış stoplar karşılıyor. Farlarda olduğu gibi bu stop tasarımı modernliğini destekliyor. Ayrıca çok ince bir stop lambası şeridi kullanılması, alıcıların ilgisini oldukça çekecek gibi duruyor. Bagajın ucuna yerleştirilen kanat, boydan boya uzanan LED stoplar, dörtlü egzoz çıkışı ve difüzör bu tasarımı tamamlıyor.

Bunun yanında ön bölümünde yer alan incecik farlar boydan boya uzanan şeritler ile birleştirilmiş. Otomobilin önünün merkezinde aydınlatılmış Chery logosu var. Ayrıca bu büyük panjurun yanında ise dikey hava girişleri göze çarpıyor. Aracın yan kısmından bakıldığında dikkat çeken büyük jantların yanı sıra yükselen B sütunu ve tavan hattı dikkat çekiyor.

İç Mekan TasarımıChery Arrizo 8’in iç tasarımı oldukça sade bir tasarıma sahip diyebiliriz. Ancak bu sadelik iç tasarımını da dışı kadar ilgi çekmesine engel değil. İç kısımda üç kollu altı düz direksiyon dikkat çekiyor. Bu güzel direksiyonun hemen arkasındaki panelde 12.3’er inçlik dijital gösterge ve multimedya ekranları bitişik şekilde konumlanıyor. Orta konsol üzerinde herhangi bir fiziksel tuş göze çarpmıyor. Ayrıca orta konsolda küçük bir vites topuzu yer alıyor. Üstelik orta konsolda sürüş modu seçici, akıllı telefon şarj ünitesi ve saklama alanları da yerini alıyor.

Chery Arrizo 8 Teknik Detaylar 

Motor seçenekleri ve detaylarıÜretilecek olan yeni modelde, eski modelin şasesi kullanılacak. Arrizo 8 önceki nesil olan Arrizo 5’in tabanını kullanacak. Fakat Arrizo 8 çok daha büyük ve lüks olduğu için biraz daha yüksek olacak.

Çıkan haberlere göre Arrizo 8’in teknik detayları tam olarak belli değil. Ancak edinilen bilgilere göre otomobil 194 beygir güç ve 290 Nm tork üreten 1.6 litre turbo benzinli bir motora sahip olacak. En yüksek paketi olan sport versiyonunda ise 2.0 litre turbo motordan 250 beygir güç alınacak. Bunun yanında ise 390Nm tork üretecek. Her iki seçenek de 7 ileri DCT şanzımanla destekleniyor.

İç Mekan Özellikleri 

İç mekan özellikleriBu modelde 12,3 inç’lik dijital gösterge ve multimedya ekranı olduğunu söylemiştik. Bu multimedya ekranı üzerinden klima veya aracın diğer kumanda işlemlerini gerçekleştirebileceksiniz. Kendini her geçen gün yenileyen Chery firması aracın orta konsolunda ve kokpitinde deri ve ahşabı birleştiriyor. Bunun yanında incecik metal şeritler zarif duruyor. Üstelik araca lüks görünüm kazandırıyor.

Türkiye’deki Fiyatlar Nasıl Olacak?

Arrizo 8’in fiyatı henüz belli değil. Ancak en az 140 bin Yuan olacağı söyleniyor. Kısacası güncel kurla 322 bin TL civarından başlayacak gibi duruyor. Üstelik Chery, bu yıl 3 farklı SUV modeliyle Türkiye’ye dönüş yapacak.

Yerel basına göre Chery Arrizo 8 22.000 dolarlık başlangıç fiyatı beklentileri arasında.

2.El Chery Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here