2013 yılında piyasaya sürülen model, Audi’nin standart Q3’ü makyajlamasından kısa bir süre sonra geldi ve beraberinde tüm o otomobilin ince ayarlarını ve kıvrımlarını getirdi. Audi’nin en güçlü RS versiyonlarında olan geniş kemerler, büyük tekerlekler ve kalın egzozlarla daha agresif hale getirilen şık görünümlü bir model oldu. Yalnızca bir gövde seçeneği vardır, ancak aynı 2,5 litrelik beş silindirli motorun iki hp çeşidi var. Standart model 335 bg ve 4,8 saniyede 100 km / saate çıkabilir, ancak RS Q3 Performance versiyonu 362 bg’dir. Bu da aracı yalnızca 4,4 saniyede 0-100 km / s çıkarır.

RS Q3 Motor Seçenekleri

RS Q3, tek bir 2,5 litrelik beş silindirli turboşarjlı benzinli motorla sunulmaktadır. Bununla birlikte, 335bhp ve 450Nm tork üreten standart modelle iki modda gelir. SUV’un 0-62mph’den sadece 4,8 saniyede çıkar. RS Q3 Performance modelinde ise güç, ekstra 15Nm tork (şimdi 465Nm) ile 362bhp’ye yükseltildi.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Büyük tekerlekler ve agresif bir gövde kiti, RS Q3’ü fark etmenize neden olur.

Büyük tekerleklerle ve standart bir Q3’ten 25 mm daha alçak olan bu model, tıknaz tamponlar, büyük bir hava girişi, mat alüminyum kaplama aynalar ve tek bir oval egzoz borusuyla tam sportif Audi makyajına sahip. Q3’te çok sayıda yüksek kaliteli malzeme ve bir Audi’de beklediğiniz alışılagelmiş lüks hissi vardır, bu nedenle iç mekanın fikirleri bölme olasılığı çok daha düşüktür. Yine de sportif tema RS kadranları, kabartmalı spor koltuklar, alüminyum kaplamalar ve gösterişli düz tabanlı bir tekerleklere sahiptir. Ayrıca bilgi ekranı, her zamanki premium crossover öğelerinize değil, turbo takviye basıncı, yağ sıcaklığı ve tur zamanlayıcı gibi ek işlevlerde mevcuttur. RS Q3 Performance, ek olarak mavi dikişli karbon kaplamalar, siyah deri ve Alcantara koltuklar ve bir LED iç aydınlatma paketi ile geliyor.

Q3 Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

RS Q3’ün güzelliği, standart otomobil kadar pratik olmasıdır. RS Q3’ün SUV görünümü yanıltıcıdır. Yükseltilmiş bir sürüş yüksekliğinde oturmasına rağmen, dar boyutları, iç mekanın o kadar büyük olmadığı anlamına gelmekte. Bununla birlikte, kabin içi standart Q3 ile aynı boyuttadır ve dört yetişkini rahat bir şekilde taşımak için hala yeterli alan vardır.

356 litrelik bagaj yeterince iyi ve arka koltukların katlanması mevcut alanı 1.261 litreye kadar genişletiyor. İsteğe bağlı bir baştan-uca yükleme kapağı var, ancak koltuklar düz durmuyor, bu yüzden sınıfının lideri küçük SUV’lerin çoğu kadar pratik değil.

Güvenilirlik ve Güvenlik

Audiler çok güvenilir olma eğilimindedir ve yüksek performanslı RS Q3’ün farklı olması için hiçbir neden yoktur. Audi , yüksek kaliteli ürünler üretmesiyle tanınır ve Q3 bu kurala bir istisna değildir.  Standart Q3, beş yıldızlı Euro NCAP çarpışma testi derecesi aldı ve çok sayıda güvenlik kitine sahip. Seçenekler listesi, Hız Sınırı Ekranından Aktif Şerit Yardımına kadar her şeyi içerir. Aracın şeridindeki konumunu koruyan kullanışlı bir özellik. Ve RS’de Audi standart olarak xenonlar, sekiz pistonlu havalandırmalı frenler, park sensörleri ve elektrikli park freni içeriyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here