Direksiyonunuzun biraz daha kavramaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, direksiyon kılıfı takmayı düşünebilirsiniz. Bu etkileyici aksesuar sayesinde aracınızın sürüş dinamiklerinin bile değiştiğini kavrama adına araç üzerinde etkin olduğunuzu hissedeceksiniz.

Direksiyon Kılıfı

Onlar direksiyonunuza uyumsuz görünebilir. Modern arabanızın iç özelliklerine uyumlu olmayabilir ancak üretim olarak çok çeşitli olduğu için iyi bir araştırmayla bulabilirsiniz.

İlk olarak, direksiyon kılıfları direksiyon üzerindeki kavramanızı geliştirmeye yardımcı olur ve direksiyonunuzdaki malzemenin yıpranmasını önler.

Ama gerçekten ihtiyacınız var mı? Bir direksiyon kılıfı takmanın artılarına ve eksilerine bakalım.

Direksiyon Kılıfı Artıları

Bir uydurma yararları ilk başta belirgin değildir, ama daha fazla kullanmak, daha fazla artı noktaları takdir edeceksiniz.

Direksiyon Kılıfı

İlk olarak, direksiyon kılıflarının daha iyi direksiyon kavramasına yardımcı olması için kauçuktan yapılmış bir model tercih edebilirsiniz. Bu kötü kavrama gücüne sahip veya terli avuç içi olanlar için önemlidir.

Direksiyon kılıfının kauçuk olması avuç içi ve tekerlek arasında daha fazla sürtünme oluşturur, araba üzerinde daha fazla kontrol sağlamanıza yardımcı olur.

Diğerler koltuk kılıfı seçenekleri ise süet kaplı olanlardır. Bu modelse her zaman şık bir görünüm ve aynı şekilde arabaya hakimiyet kurmanızı sağlar. Onun dışında süet yapı gereği üşüyen ellerinizi ısıtma konusunda çok iyidir.

Direksiyon Kılıfı

Mevcut direksiyon simitlerinin çok ince olduğunu hisseden sürücüler için daha fazla çevresel boyut kazandırmak bu sürücüler için çok önemlidir.

Bu tam olarak bir avantaj olmasa da, direksiyon kılIfları kolayca takılabilir veya zaman içinde belirli bir noktada bunları kullanmak istemiyorsanız kaldırılabilir.

Eksileri

Direksiyon kılıfının birkaç eksisini düşünebiliriz.

Çoğumuz için modern araba kabini normalde oldukça tutarlı ve hoş bir estetiğe sahiptir. Bu estetiğe tam olarak uyum sağlayan bir direksiyon kılıfı bulmakta zorlanabilirsiniz.

Eğer gösterişli bir kılıf arıyorsanız iyi bir araştırma yapmalısınız.

Ayrıca, bir direksiyon kılıfı takmak, daha küçük elleriniz varsa kavramayı zorlaştırabilecek olan direksiyonunuzun çevresini artırır.

Bir para harcamadan önce sürüş tarzınızı anladığınızdan emin olun. Konfor ve sürüş hakimiyeti konusu her sürücü de aynı etkiyi yaratmayabilir. Bunun tamamen sürücüye bağlı olduğunu söyleyebiliriz

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here