Mercedes-Benz ve Setra’dan Covid-19 Önlemleri 

Küresel düzeyde dünyayı etkisine alan korona virüse karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Alınan önlemler birçok sektörü ilgilendirdiği gibi otomotiv sektörünü de ilgilendiriyor. Bilhassa markaların toplu taşıma görevi üstlenen modelleri Covid-19 için önemli bir noktada yer alıyor. Daimler gruba bağlı Mercedes-Benz ve Setra markaları, ürettiği modellerde korona virüsün yayılımını azaltmak için bir takım donanım paketleri sunmaya başladığını duyurdu. Bu yenilikler ile satın alınan araçlarda korona virüs yayılımının en aza indirilmesi amaçlanıyor.

mercedes cam kabin

Mercedes-Benz ve Setra için Yeni İklimlendirme Sistemi

Daimler grubuna bağlı olarak üretilen otobüsler her zaman sunduğu güvenlik özellikleri ile öne çıkmıştır. Alman devi marka, yeni tip korona virüs kapsamında üretilen otobüslerle de yolcuların sağlık güvenliğini önemsediğini gösteriyor. Yeni iklimlendirme sistemine sahip otobüsler, belirli aralıklar ile yaptığı hızlı hava değişimleri ile araç içerisinde temiz hava sirkülasyonu sağlanmasına yardımcı oluyor. Böylece yolcular arası enfeksiyon kapma riski azalıyor. Ayrıca marka mühendisleri tarafından geliştirilen antiviral etkili yüksek performanslı klima filtreleri sayesinde virüs filtrelenerek hapsediliyor.

filtre korona mercedes

Yolcular İçin Dezenfeksiyon Noktaları

Daimler’in korona virüs kapsamında sunduğu donanımlar arasında, yolcuların dezenfeksiyon işlemini sağlayacağı istasyonlar da mevcut. Otobüslerin muhtelif yerlerine yerleştirilen dezenfeksiyon istasyonları sayesinde yolcular ellerini dezenfekte edebiliyor.

dezenfeksiyon mercedes

Sürücü Koruma Kabini

Daimler sadece yolcuların değil, sürücülerin de sağlığını düşünüyor. Sürücü mahallinin etrafını çevreleyen cam siperlikler sayesinde sürücü ile yolcular arasına bir sağlık duvarı örülüyor. Bu sayede korona virüsten korunmanın yollarından ilki olan sosyal mesafe kuralı sağlanmış oluyor.

kabin mercedes cam

”Yolcular Güvenli Bir Şekilde Seyahat Edebilir.”

Daimler Buses Ürün Geliştirme ve Satın Alma Başkanı Gustav Tuschen; “En son filtre teknolojileri ve ortalamanın üzerinde taze hava değişim oranı ile yolcu otobüslerimiz, her zaman için güvenliği ve konforu en üst seviyede bir araya getiriyor. Bu arada antiviral işlev katmanlarının kullanımı, hijyen tedbirlerini bir kez daha önemli ölçüde artırmamıza imkan sağladı. Sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uyulması şartıyla sürücüler ve yolcular, yeni tip korona virüs pandemisi sırasında bile herhangi bir endişe duymadan ve güvenli bir şekilde seyahat edebilir.” dedi.

İkinci el otobüs ilanları

Anadolu Isuzu Covid-19 Önlem Paketi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here