Mercedes-Benz, fabrikada bir prototip gösterdikten sadece birkaç gün sonra, 2022 Mercedes EQS için bir tanıtım daha yayınlama zamanını buldu. Yeni görüntü, kamuflajsız lüks elektrikli sedanı tasvir ettiği için biraz daha açıklayıcı. Bununla birlikte, yüksek açı, S-Serisi’nin elektrik eşdeğerine düzgün bir şekilde bakmamıza izin vermiyor, ancak bazı yeni ayrıntıları gözlemliyoruz.

2022 Mercedes EQS Genel Bakış

Örneğin, farlar, ışığın herhangi bir kesinti olmadan soldan sağa gittiği illüzyonunu veren bir LED ışık çubuğu ile ortada buluşacak. Bu, birçok otomobil üreticisinin arka uç tasarımı için aldığı benzer bir stil seçimi ve şimdi ön tarafta da taşındı. Yeni Volkswagen Golf ve Mercedes’in kendi EQC’si de dahil olmak üzere ön tarafta tam genişlikte ışıklar gördük.

2022 Mercedes EQS Genel Bakış

Kaputun altında yanmalı motor bulunmadığından, EQS’nin geleneksel bir ön ızgara olmadan gelmesi şaşırtıcı değil. Bunun yerine, üç köşeli yıldızın önde ve ortada oturduğu altıgen bir panel elde ediliyor. Aşağıda, ön tamponda otomobilin bazı iç kısımlarını soğutmak ve geleneksel olarak güçlendirilmiş S-Serisi ile görsel bir bağlantı oluşturmak için hava girişleri var gibi görünüyor.

Geçen yıl tanıtılan Vision EQS konseptinden farklı olarak, yolda giden EQS’de kameralar yerine geleneksel yan aynalar yer alacak. Bununla birlikte, elektrikli luxobarge, özellikle Audi E-Tron ve Honda e gibi diğer EV’lerde zaten mevcuttur. Bu yüzden mevzuatın izin verdiği pazarlarda kameralarla satılırsa çok şaşırmayacağız.

Çarpıcı İç Tasarım ve Yenilikler

Mercedes tarafından yayınlanan teaser görüntüsü, otomobilin isteğe bağlı hava filtreleme sistemi hakkında yeni bir basın bülteniyle birlikte geliyor. 2022 EQS, normalde geleneksel bir otomobilde yanmalı bir motor bulacağınız kaputun altına yerleştirilmiş yüksek verimli bir asılı partikül filtresinden (HEPA) yararlanacaktır. “İç mekanda en yüksek hava kalitesini” sağlamak için 10 litrelik bir hacmi ve dört A4 sayfalık bir boyutu vardır.

2022 Mercedes EQS Genel Bakış

Nitekim Mercedes, neredeyse tüm ince tozlardan, nitrojen oksitlerden, kükürt dioksitten ve hoş olmayan kokulardan kurtularak kabinin hava kalitesinin temizlik ve ameliyathanelerdeki hava kalitesiyle karşılaştırılabilir olacağını söylüyor. Genel olarak sahip olunması gereken harika bir özellik, ancak özellikle COVID-19 salgını bizi her zamankinden daha fazla endişelendirdiğinde.

Mercedes, EQS’nin daha gerçekçi WLTP döngüsüne dayalı olarak şarjlar arasında 700 kilometreden (435 mil) fazla gideceğini yineliyor. Ayrıca, şirketin amiral gemisi EV’sinin en son MBUX bilgi-eğlence sisteminden “en güzel haliyle” yararlanacağını ve böylece yakın zamanda piyasaya sürülen S-Serisi’nden bile daha iyi olabileceğini öğrendik.

2022’ye gelindiğinde, bir EQS SUV takip edecek ve plan, modeli Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yeni bir pil fabrikasının zaten inşa edildiği Tuscaloosa fabrikasında monte etmek. Normal EQS sedan, gelecek yıl Almanya’da yenilenen S-Serisi ile birlikte yeni Factory 56 tesisinde üretilecek.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here