Türkiye Rallisi 2021 için FIA Listesinde!

3 yıldır Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından organize edilen Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) ülkemizdeki ayağı Türkiye Rallisi 2021, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından hazırlanan takvim listesinde rotasyona girdi ve bekleme listesinde yer buldu. Türkiye Rallisi 2021 için hayati öneme sahip geri sayım şimdiden başladı.

türkiye rallisi 2021

”Her Geçen Sene Gözlemcilerden Daha da İyi Notlar Aldık”

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı, son yapılan Türkiye Rallisi’nin ardından katılımcılar ve otoritereler tarafından büyük övgü aldığını söyleyerek; “Dünya Ralli Şampiyonası arenasında son 3 sene içerisinde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle önemli bir mesafe kat ettik. 2020 sezonunda kendi şartlarımızı kabul ettirerek, çok daha düşük bir bütçeyle gerçekleştirdiğimiz Türkiye Rallisi, hem FIA’nın, hem WRC promotörünün, hem de WRC takımlarının katılmayı çok istediği bir organizasyon haline dönüştü ve her geçen sene gözlemcilerden daha da iyi notlar aldık.” dedi.

tosfed başkanı

”Pandeminin Özellikle Sene Başındaki Rallileri Nasıl Etkileyeceği de Bilinmiyor”

TOSFED Başkanı Üçlertoprağı geçirilen başarılı organizasyonun ardından, günümüz pandemi koşullarının gelecek rallileri nasıl etkileyeceğini beklediklerini söyleyerek; “Açıklanan 2021 Dünya Ralli Şampiyonası takviminde yer alan üç ülkenin, henüz gerekli anlaşma sağlanmadığı için yarış yapması henüz kesin değil. Bugün için pandeminin özellikle sene başındaki rallileri nasıl etkileyeceği de bilinmiyor. Biz TOSFED olarak, ülkemiz menfaatlerini de koruyarak, kendi koşullarımız doğrultusunda Türkiye Rallisi’ni 2021’de de en iyi şekilde düzenlemeye hazırız. Sezonun gidişatını yakından takip ediyor olacağız. Türkiye istediği sürece, 2021 dahil Dünya Ralli Şampiyonası’nda olmaya devam edecektir.” dedi.

türkiye rallisi 2021

Türkiye Rallisi 2021 için Umudun Sebebi Tam Not!

Bu yıl Marmaris’te gerçekleştirilen Türkiye Ralli’si bağımsız denetmenlerin verdiği puanlar ile tam not kabul edilen ve en yüksek kategoride yer alan ”Üç Yıldıza” layık görüldü. Doğa dostu uygulamalar kapsamında çok yönlü çalışmaların yürütüldüğü ”çevre bilinçli eylem” sloganıyla gerçekleşen ralli tam not aldı. FIA tarafından yapılan tüm denetlemeler sonucunda TOSFED organizasyonunda gerçekleştirilen Türkiye Rallisi’nin, Dünya Ralli Şampiyonası organizasyonları için ”referans” niteliğinde olduğu söylendi.

İkinci el otomobil ilanları

Ralli Arabalarının Özellikleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here