Mercedes- Benz GLC43 Tanıtıldı

0
615
mercedes-benz 2023

Mercedes-Benz GLC43 2.0 turbo hibrit bir motorla gelecek!

2023 model Mercedes- Benz GLC43 tanıtıldı. ABD’de tanıtılan model 2.0 litrelik, 258 beygir güç üreten hafif hibrit ünite ile tanıtıma çıkarılmıştır. Model 400 Nm tork üretebilmekte. GLC’nin AMG versiyonları üzerine çalışmalar sürdürülmekteydi. Geçenlerde ise GLC ailesinin amiral gemisi GLC63’ü inceledikten sonra aileye ait ortanca üyede test yapılmıştır. Sizler için Mercedes-Benz GLC43 modelini derledik.

Aracınızın sorunlu olup olmadığını nasıl öğrenirsiniz?

 

Mercedes-Benz GLC43 ABD’de Tanıtıldı!

Yeni AMG versiyonu ABD’de de şu anda satılmakta olan GLC300/ GLC300 4Matic modellerinin üst kısmında yer alacaktır. GLC63’lere göre daha iyi lastikler ve daha iyi bir ön kaporta beklentiler arasında yer alıyor. Bu beklentiler ise aracın sıradan bir GLC olmayacağını kanıtlar nitelikte. Fakat Mercedes severler için artık bu modellerde altı silindirli motorların kullanılmayacağını söylemeliyiz. Bunların yerine  M139I kodlu 2.0 litrelik motorun kullanılması planlanıyor. Ayrıca aracın kırmızı ön fren kaliperlerine sahip olduğu da söyleniyor.

Yakın süreçte tanıtılan Mercedes- Benz AMG C43’te de kullanılan motor, 402 beygir olarak bilinmekte. Ayrıca 500 Nm tork üretmekte. Aynı şekilde Mercedes-Benz GLC43 için de yakın değerlere sahip bir otomobil olacağı düşünülmekte. GLC’nin bir sonraki makyaj operasyonunda sıralı altı dizilime sahip dizel bir ünitenin geleceği düşünülmektedir. GLC 400d, kaputunun alt kısmında 6 silindirli dizel bir motora sahip olabileceği de söylenmekte.

2020 yılında tanıtılan AMG GLC 43 modelinin dış kısmı da büyük ölçüde GLC ailesiyle aynı özellikleri taşımaktaydı. LED farlarla çevrili ve dikey krom çubuklara sahip yeni bir AMG’ye özgü ızgaraya sahipti. Araçta 20 inçlik AMG jantları bulunmakta. Aracın iç tasarımında ise GLC modeline uygun küçük değişikliklere yer verilmiştir. AMG GLC 43 modelinde bulunan en yeni özellikte MBUX bilgi eğlence sistemi ve “Hey Mercedes” dijital asistanı olarak kullanıcılara sunulmuştur.

AMG GLC 43 modelinde kaputunun altında 3.0 litre turbo altı silindir V6 motor yer almaktadır. Ayrıca sürücü için araçta 12.3 inçlik gösterge paneli de bu özelliklere ek olarak bulunmakta. ABD’de tanıtılan ve kamuflajla test edilen araçta yer alacak özelliklerin GLC ailesinin benzer özelliklerinin yer alacağı düşünülmekte. Fakat yine de yeni modelin sıradan bir GLC olmayacağına dair büyük beklentilerin olduğunu tekrar belirtmekte fayda var.

ARABAM GARAJ

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here