Mercedes büyük ekran bilgi eğlence sistemleri hakkında bilgi verdi. Mercedes-Benz de çalışan baş tasarımcı ayrıntılı bilgiler verdi.

Mercedes-Benz’in Büyük Ekranlı Eğlence Sistemi

Mercedes araçlarında yer alan bilgi eğlence sistemlerini daha karmaşık ve büyük yapmaya hazırlanıyor. Bu yönde çalışmalarını sürdüren firma daha önce ki Mercedes-Benz EQS modelinde üç ekranlı Hiper ekranını kullanmıştı.

Bu ekran üç büyük ekrandan oluşuyor ve en büyüğü ortada 17.7 inç boyutunda ki merkezi ekrandı.

Bu konuyla ilgili olarak Mercedes-Benz de baş tasarımcı olarak çalışan Klaus Frenzel şunları söyledi:

“Büyük dokunmatik ekranlar Mercedes-Benz için uygun. Ayrıca son kullanıcı açısından da büyük fırsatlar sağlıyor. Ekran tıpkı bir oyun alanı gibi. Ne kadar büyük ekrana sahipseniz o kadar fazlasını yapabilirsiniz. Ekranın ötesinde görsel kısım önemli değil, önemli olan ve fark yaratan şey ekran kombinasyonu.”

Mercedes Büyük Ekran

Her ne kadar baş tasarımcı bu sözleri sarf ettiyse de devasa bir ekranı araca yerleştirmek o kadar da kolay değil.

Baş tasarımcı Klaus Frenzel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyük ekranlar dikkatli değerlendirme yapılması gerek. Araç üreticileri ses etkileşimlerini ve grafik gibi şeylere çok dikkat etmeliler. Büyük ekran yolculara keyifli bir deneyim sağlar. Büyük ekran tasarımı yine de kolay bir şey değil. Bunun için başarılı bir ekip çalışması gerekiyor.”

Hiper Bir Ekran Yapmak İçin İş Birliği Önemli

Klaus Frenzel ekip çalışmasının çok önemli olduğunu belirten sözlerine şöyle devam etti:

“Kusursuz ve büyük bir ekran yapmak için kullanıcı deneyim departmanının ve kullanıcı ara yüz departmanının sürekli iletişimde olması önemli. Bunun yanı sıra aracın hem içinde hem de dışında ekranın bütünsel bir his vermesi için araç stilistleri ile de iş birliği önemli. Örneğin EQ serisi araçlarda dış kısımda yer alan ızgara içerideki ekranı yansıtıyor.”

Baş tasarımcı ayrıca ekranın kullanım kolaylığı ve ergonomisi hakkında da bir şeyler söyledi:

“Araç üreticileri ekran ergonomisine özellikle dikkat etmeleri gerekiyor. Ekranı tasarlayan kişiler menülerde istediklerini bulabilir ama son kullanıcı bunu işlevsel bulmayabilir. ”

İsveçli bir yayın dokunmatik ekranlar üzerinde bir deney yaptı. Bu deneyde vardığı sonuç ise dokunmatik ekranların dikkat dağıtıcı ve güvensiz olduğu yönünde. Pratik test sonuçlarına göre fiziksel kontrollere sahip bir aracın modern dokunmatik kontrollere sahip araçtan daha güvenli olduğunu gösterdi.

Sıfır KM Mercedes-Benz Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here