Mercedes Elektrikli Kamyon Şarj İstasyonu Kurdu

0
746
Mercedes Elektrikli Kamyon Şarj İstasyonu Kuruyor

Mercedes elektrikli kamyon şarj istasyonu kurdu. Alman otomobil üreticisi artık Aksaray’daki kamyon fabrikasında elektrikli kamyonlara şarj istasyonu hizmeti verecek. Bunun için fabrikaya iki tane 350 kW’lık şarj ünitesi yerleştirildi. Böylece Türkiye’nin ağır vasıta araçlar için bu kapasiteye sahip ilk şarj istasyonu olmayı başardı. Mercedes-Benz Kamyon Üretim Mühendisliği Başkanı Prof. Uwe Baake konuya dair açıklama yaptı. Aksaray’daki AR-GE Merkezinin sürdürülebilir ve sıfır karbon amacına uygun altyapıya sahip olduğunu söyledi. Bu anlamda Türkiye’nin Mercedes-Benz yıldızlı kamyonlarının gelecek planları için önemli olduğunu ve burada şekillenmeye devam edeceklerini söyledi.

Mercedes Elektrikli Kamyon Modelleri İçin 350 kW’lık Şarj Ünitesi

Mercedes Elektrikli Kamyon Şarj İstasyonu Kuruyor

Mercedes-Benz Türk, yaptığı açıklamada elektrikli kamyonlara hizmet verecek olan yüksek voltajlı şarj istasyonunun tamamlandığını bildirdi. 2 adet 350 kW’lık şarj ünitesi yerleştirilen Aksaray’daki fabrika ağır vasıta araçların yeni durağı olacak. Bu durağın ilk adımı için Mercedes-Benz Kamyon Üretim Mühendisliği Başkanı Prof. Uwe Baake ve Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörü Melikşah Yüksel bir araya geldi. Böylece Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi de yeni bir özellik daha kazanmış oldu.

“Elektrikli Kamyonların Geleceği Türkiye’den Belli Olacak”

Mercedes Elektrikli Kamyon Şarj İstasyonu Kuruyor

Uwe Baake, hizmete geçen Mercedes elektrikli kamyon şarj istasyonunun büyük bir adım olduğunun altını çizdi. Böylece uzun yol testlerin de gerçekleştiren AR-GE Merkezinin daha çok işlev kazandığını ifade etti. Ayrıca Mercedes-Benz yıldızlı kamyonları için gelecek adımların Türkiye’den belirlenmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi. Uwe Baake, hizmete geçen Mercedes elektrikli kamyon şarj istasyonunun büyük bir adım olduğunun altını çizdi. Böylece uzun yol testlerin de gerçekleştiren AR-GE Merkezinin daha çok işlev kazandığını ifade etti. Ayrıca Mercedes-Benz yıldızlı kamyonları için gelecek adımların Türkiye’den belirlenmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Mercedes – Benz Kamyon & Kamyonet Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here