Sürücüsüz Kamyon Kusursuz Manevralarla Adeta Şov Yaptı

0
1060
Sürücüsüz Kamyon, beyaz renk, üstten görünüm

Sürücüsüz kamyon kusursuz manevralarıyla adeta şov yaptı! Vazoların arasından muhteşem hareketlerle geçen kamyon, bir tane vazoyu bile kırmadan testi tamamladı.

İsveç merkezli kamyon üreticisi Einride sürücüsüz çalışan bir kamyon tasarladı. Otonom araç, ne kadar başarılı olduğunu göstermek için bazı testlere girdi. Bu testlerde kamyonun lazer alıcılar, radar ve GPS teknolojisi ile uyumu ölçülmeye çalışıldı. Özel bir alanda gerçekleşen testlerde araç, Çin vazolarının yer aldığı bir piste getirildi. Labirent şeklinde konumlanmış olan vazoların bir tanesine bile çarpmadan testi başardı. Böylece hassas manevralarda ne kadar iyi olduğunu kanıtlamış oldu. Milimetreleri bile hesaplayan kamyon, içerisinde bir şoför olmamasına rağmen engelleri başarıyla atlattı.

Sürücüsüz Kamyon Labirentte Kıvrılarak Manevralar Yaptı

Sürücüsüz Kamyon, beyaz renk, önden görünüm

İsveçli üreticinin geliştirmiş olduğu elektrikli kamyon, otonom sürüşte ne kadar başarılı olduğunu kanıtladı. Labirentte sanki engeller yokmuş gibi rahat hareket eden kamyon, hiçbir vazoya zarar vermedi. Böylece sadece testi geçmekle kalmadı. Aynı zamanda şov yapmış oldu. Çünkü hiçbir vazoya çarpmaması gerçekten üstün bir başarı örneği. 

Sürücüsüz Kamyon, beyaz renk, üstten görünüm

26 Ton Ağırlığında Elektrikli Otonom Kamyon

26 ton ağırlığında olan bu kamyonun içerisinde bir sürücü kabini yok. Bu nedenle diğer sürücülü dizel kamyonlara kıyasla maliyeti yüzde 40 daha az. İlk olarak 2019’da İsveç’te hizmet vermeye başlayan nakliye firması, elektrikli yük taşıma araçları üretmeye devam ediyor.

Sürücüsüz Kamyon, beyaz renk, önden görünüm

Halihazırda dünya genelinde sürücüsüz araçlara ilgi oldukça fazla. Bu sürücüsüz kamyon modelleri için de en az binek araçlar için olduğu kadar geçerli. Karbon salınımın azaltırken, şoför sorunlarından da kurtulmak birçok firmanın hayali. Bu anlamda nakliyeciliği de yeni bir soluğun beklediğini söylemek gerekir. Böylece her geçen gün artan internet üzerinden alışverişlere yetişmek de daha kolay olacağa benziyor. Çünkü hem kamyon maliyeti hem de şoför çalıştırmamak otonom kamyonların üretimini daha da hızlandıracak gibi. Yakın gelecekte otonom yük taşıma araçlarının çok daha yaygınlaşması için üreticiler de yarış içerisinde. Elon Musk da Tesla ile bu yarışta kendine yer buluyor. “Semi” adlı otonom ve elektrikli bir kamyonu geliştiriyor.

2. El Kamyon & Kamyonet Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here