Otokar Atlas 3D: 12 Tonluk Yeni Kamyon Yollarda

Otokar, 2013 yılında hafif kamyon segmentinde piyasaya sürdüğü Atlas model kamyonun 12 tonluk yeni versiyonunu üretti. 

0
2214
Otokar Atlas 3D

Otokar, 10 yıldır piyasada bulunan hafif kamyonu Atlas’ın yeni versiyonunu piyasaya sürdü. Otokar Atlas 3D ismiyle piyasaya sürülen yeni versiyon 12 tonluk segmentin yeni üyesi oldu.

Segmentinde En İddialı Kamyon

Kamyon, adını mitolojiye göre gök kubbeyi taşımakla cezalandırılan Atlas isimli titandan alıyor. Buna göre ismine uygun olarak Otokar Atlas 3D, ağır yük taşıma hacmi ve 12 tonluk ağırlığı ile ticaretin güçlü kahramanı olmaya devam edeceğe benziyor. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül yaptığı açıklamada ”Pazarda oluşan beklenti ve ihtiyacı karşılamak için Atlas ailesinin yeni üyesini, 12 tonluk ve 3 akslı bir versiyon olarak hazırladık. Yeni Atlas 3D, 12 tonluk azami yük ağırlığı, uygun yatırım maliyeti, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleri ile kendi segmentinde iddialı” dedi.

Otokar Atlas 3D

Otokar Atlas 3D ile Güç ve Konfor Bir Arada

Otokar Atlas 3D ile sürücüler güç ve konfora aynı anda sahip olabiliyorlar. Diğer yandan model yüksek yük taşıma kapasitesi ile de pazarda büyük bir ilgi gördü. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül; ”3D, özellikle lojistik ve nakliye sektörünün gözde aracı olmaya aday. Geçen yıl yüzde 50 büyüyen hafif kamyon segmentindeki satışlarımızı yüzde 64 arttırmıştık. 2022 ilk çeyreğinde de kamyon satışlarımızı önceki yılın aynı dönemine kıyasla 2 katına çıkardık” dedi. Ayrıca şirket, Atlas kamyonlarının 8,5 ve 12 tonluk modellerine 3 yıllık sınırsız kilometre garantisi verecek.

Ön iz genişliği arttırılan Atlas 3D, yüksek yol tutuşu ile daha güvenli bir sürüş sağlıyor. Diğer yandan ise model, güçlendirilmiş yan kapılar, park sensörü, gelişmiş aydınlatma sistemi, ayarlanabilir sürücü koltuğu, ısıtmalı ve elektrikli kumandalı dış aynalar gibi donanımlar ile satışa sunuluyor. Ayrıca havalı fren sistemi, EBS, egzoz freni, LDWS, AEBS, ESC ve ACC gibi özelliklere sahip. Sunulan özelliklere göre Yeni Otokar Atlas 3D ile yük taşımacılığının farklı bir seviyeye çıkacağı anlaşılıyor.

Satılık Otokar Atlas Kamyon İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here