2 Yolcu Kapasiteli Uçan Otomobil Xpeng X2

0
2347
Uçan Otomobil Xpeng X2

Uçan Otomobil Xpeng X2 sahneye çıktı. Çinli elektrikli otomobil üreticisi olan Xpeng, “X2” adını verdiği yeni uçan araba modelini tanıttı. Dünya genelinde farklı yerlerden uçan otomobil haberleri geliyor. Çin de bu konudaki en iddialı ülkelerden birisi. Geleceğin otomobil tarzı olarak görülen uçan bu otomobil, aynı zamanda Çin’in de gelişimine çok önem verdiği bir mobilite aracı. Yolcu kapasitesi 2 ile sınırlı olan uçan otomobil rakiplerini geçmeyi hedefliyor. Aynı zamanda Xpeng beşinci nesil bir elektrikli araba olarak geçiyor. Bununla birlikte de dikey kalkış ve iniş aracı kategorisinin en iyilerinden olmak istiyor. 

Çevre Dostu Bir Uçan Araba

Uçan Otomobil Xpeng X2

Çinli otomobil üreticisi bu yeni nesil uçan arabayla çevre farkındalığına da dikkat çekmek istiyor. Havada hareket eden doğa dostu bu aracın sektöre yeni bir bakış açısı getirmesi beklentiler arasında. Bu anlamda sektörü yeniliklere teşvik eden Xpeng X2, tüm gücünü elektrik enerjisinden alıyor. İki yolcu kapasiteli bu uçan otomobil otonom sürüş özelliğine de sahip olacak. 560 kg ağırlığında olan uçan araba 35 dakika boyunca havada kalabiliyor. Ayrıca maksimum 130 km/s hıza ulaşabiliyor. Böylelikle şehir içi kullanım için oldukça uygun bir araç olmuş oluyor. Hem karada hem de gökyüzünde seyahat edebilen bu araç kolaylıkla karadan havaya geçiş yapıyor. Sürüş modu ve uçuş moduna sahip olan uçan araba, akıllı uçuş kontrol sistemlerine de sahip.

Uçan Otomobil Xpeng Fiyatı

Uçan Otomobil Xpeng X2

Birçok anlamda sektörün öncüsü olan Xpeng X2’nin fiyatı hakkında net bir açıklama yok. Ancak 126 bin dolar ile 236 bin dolar arasında bir fiyata sahip olması bekleniyor. Çinli otomobil üreticisi uçan otomobil Xpeng X2’nin 2024’te seri üretimine geçmeyi planlıyor. Ayrıca en yakın zamanda çevre dostu uçan otomobillerin yaygın hale gelmesini istiyor.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here