Mercedes-Benz C-Serisi Sadece 4 Silindirli Motor İle Sunulacak!

Elektrikli ve hibrit otomobillerin iyiden iyiye hayatımıza girmesiyle beraber yüksek hacimli içten yanmalı motorlar da değişmeye başladı. Yüksek hacimli, çok silindirli içten yanmalı motorlar yerlerini elektrikli motorlara bırakmaya başladı. Yeni geliştirilen otomobiller, ihtiyaç duydukları beygir gücüne ulaşmak için elektrik desteği alıyorlar. Bu durum da yüksek hacimli içten yanmalı motorlara olan ihtiyacı azaltıyor. Alman üretici Mercedes-Benz de tam bu noktada yeni bir karar aldığını açıkladı. Marka, yeni otomobillerinde silindir sayısını düşürmeyi planlıyor. Düşük silindir sayısı ile karşımıza çıkacak ilk yeni model ise çok tanıdık. Mercedes-Benz C-Serisi 2022 yılında sadece 4 silindirli versiyon ile satışa sunulacak.

Mercedes-Benz C-Serisi V6 ve V8 Motorlara Veda Ediyor

2022 yılı veya 2021 yılı sonu itibariyle satışa sunulması beklenen yeni C-Serisi, tasarım ve teknoloji noktalarında olduğu gibi teknik verilerinde de birçok değişikliğe gidiyor. Yeni C-Serisi ile beraber markanın, 4 silindirli motoru üretimin merkezine alması bekleniyor. Markanın aldığı bu karar ile beraber yeni C-Serisi’nin tüm versiyonları 4 silindirli motor ve 9 ileri otomatik şanzıman ile satışa sunulacak.

Mercedes-Benz C-Serisi

4 Silindir Kullanımı C63 AMG İçin De Geçerli!

Mercedes-Benz düşük hacimli benzinli motorlarında 4 silindiri hali hazırda kullanıyordu. Performans limitlerini zorlayan AMG serisinde ise yüksek hacimli ve çok silindirli motor kombinasyonu mevcuttu. 2022 yılı itibariyle yollarda görmeye başlayacağımız C63 AMG’lerde de hibrid motor ile beraber 4 silindir kullanılacak. Elektrik motoru ile desteklenen motor ünitelerinin mevcuttan daha güçlü olması bekleniyor. Bunun yanı sıra C-Serisi için bir adet plug-in hybrid seçeneğinin de sunulması bekleniyor.

Mercedes-Benz C-Serisi

İkinci el satılık Mercedes-Benz C-Serisi ilanları

Mercedes-Benz E Serisi ”Kaput Yıldızına” Veda Etti

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here