Trafikte bu tür araçlara rastlamanız oldukça yüksek. Hatta uzaktan gelen araç için yanınızdaki kişiyle iddiaya bile girdiğiniz olmuştur. Aslında bu araçlar maliyeti düşürüp bazı modeller için ortaklık için yapılmaktadır. Böyle olunca alıcılar iki model arasında kalmamış oluyorlar. Sadece marka ismine para ödemiş olurlar. Çünkü araçlar tip motor olarak aynı özelliklere sahip. Aynı model farklı marka araçlar nelerdir? Bunları sizin için derledik. Seçim yapmanız gerekirse hangisini seçerdiniz? Yorum kısmında düşüncelerinizi bekliyoruz…

Aynı Model Farklı Marka Araçlar

FIAT Fiorino / PEUGEOT Bipper / CITROEN Nemo

Aynı Model

Fiat Fiorino’nun 4. neslini 2007 yılında hem Fiat, hem Citroen hem de Peugeot için Mini Cargo kod adıyla üretmeye başladı. Bursa’da üretilen Mini Cargo, Peugeot bayilerinde Peugeot Bipper, Citroen bayilerinde Citroen Nemo ve Fiat bayilerinde Fiat Fiorino logosu ile satılıyor.

2. El Satılık Fiorino İlanları

2. El Satılık Bipper İlanları

2. El Satılık Nemo İlanları

Peugeot 301 / Citroen C-Elysee

Aynı Model Farklı Marka

Aslında bu logo mühendisliği bir çok markada böyle. Citroen C-Elysee ve Peugeot 301 çok ufak farklılıkları olsa da bunlar ikiz kardeşler.

2. El Satılık 301 İlanları

2. El Satılık C-Elysee İlanları

Subaru BRZ / Toyota GT 86

Farklı Marka Araçlar

Uzak doğuda da işler tam anlamıyla böyle gitmekte. Toyota ve Subaru’nun ikiz çocukları GT 86 ve BRZ . Bu araçları birbirinden tek ayıran noktası markalarının farklı olması. Ama üretim bandı da dahil olmak üzere bütün özellikleri aynı. Hatta şöyle diyebiliriz ” Yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.”.

2. El Satılık BRZ İlanları

2. El Satılık GT 86 İlanları

Mercedes-Benz CITAN / Renault KANGOO

Aynı Model Araçlar

Mercedes’in hafif ticari modeli Citan da, Fransa’da Renault fabrikalarında Renault Kangoo’nun ikiz kardeşi olarak üretiliyor. Aslı Alman ama kalbi Fransa’da atıyor.

2. El Satılık Kangoo İlanları

2. El Satılık CITAN İlanları

FIAT Doblo / OPEL Combo

Bursa’da  Tofaş, Opel Combo’yu Fiat Doblo’nun ikizi olarak üretiyordu. Ön ızgarada hafif farklılıklar olsa da onlarda kardeş.

2. El Satılık Doblo İlanları

2. El Satılık Combo İlanları

Aslına baktığımızda birçok markanın böyle çalışması var. Birçok marka platform dışında ortak motor da geliştiriyor. Grup markaları çoğu zaman aynı motorları kullanıyor. Kia, Hyundai ile Peugeot, Citroen ile muadil modellerde hep ortak motorları kullanıyorlar. Bunun yanında Ford’un bazı dizel modellerinde Peugeot’nun dizel motoru kullanılırken, Opel de bazı otomobillerinde Fiat’ın Multijet motorunu kullandı. Şimdilerde pazara sunulan Mercedes’in A serisinin dizel modellerinde ise Renault’nun 1,5 litrelik dizel motoru kullanılıyor. Firmalar bu yollarla daha uygun fiyatlara araç satma imkanı buluyorlar.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here