Peugeot, Rifter’ı Elektriklendiriyor!

Markalar her geçen gün yeni elektrikli modeller duyuruyorlar. Elektrikli modellerin iyiden iyiye yaygınlaştığı bugünlerde sadece binek araçlar değil, ticari araçlar da elektrikli motora kavuşuyorlar. Fransız üretici Peugeot‘un başarılı hafif ticarisi Rifter da elektrikli versiyona kavuşan ticarilerden biri oldu. Peugeot e-Rifter showroomlardaki yerini almak için gün sayıyor.

peugeot e-rifter

7 Kişilik Elektrikli Ticari: Peugeot e-Rifter!

PSA grubu ticari araçlarına elektrikli versiyonlar eklemeye başladı. Peugeot tarafında da e-Partner’in ardından e-Rifter haberi geldi. Marka geçtiğimiz sene içerisinde ilk olarak Partner’in elektrikli versiyonu olan e-Partner’i tanıtmıştı. Şimdi ise sıra e-Rifter’da. 2018 yılında Peugeot’un ürün gamına eklenen Rifter, Partner Tepee modelinin yerine geçmişti. Geçen süre içerisinde farklı tasarımı ve sunduğu özellikler ile başarılı satış rakamları yakalayan model, Türkiye’de de oldukça rağbet gördü. Rifter’ın elektrikli versiyonu PSA Grubu’nun bir diğer üyesi olan Opel’in Combo-e Life modeli ile benzerlik gösteriyor. Ayrıca e-Rifter’ın teknik özellikleri de e-Partner ile bire bir aynı. e-Rifter, kan bağı bu modellerden farklı olarak 7 kişilik bir versiyon ile de satın alınabilecek.

peugeot e-rifter

Teknik Özellikleri ile e-Rifter!

e-Rifter tek elektrik motor ünitesi ile geliyor. Bu ünite 136 beygirlik güç ve 260 Nm değerinde tork üretiyor. Bu motor kombinasyonunu Peugeot e-Partner’den tanıyoruz. Bu teknik özellikler ile e-Rifter, 0-100 hızlanmasını 11,2 saniyede tamamlıyor. e-Rifter’ın birçok elektrikli modelde görmeye alışkın olduğumuz gibi bir hız sınırı da var. Modelde maksimum hız 134 km/s ile sınırlandırılmış.

peugeot e-rifter

Yeni elektrikli ticari, 50 kWh kapasiteli bir pil paketi ile geliyor. Model bu kapasite ile 275 kilometrelik bir menzil sunuyor. Peugeot e-Rifter ile 100 kW’a kadar şarj desteği sunuyor. Uygun kaynak kullanılarak şart edildiğinde 30 dakikada yüzde 80 civarında bir doldurma gerçekleştirilebiliyor. 11 kW’lık kaynak seçeneğinde ise 5 saatte tamamen dolum mümkün. Ayrıca teknoloji, güvenlik ve konfor noktalarında da son derece iddialı olan model; 8 inçlik multimedya ekran, dijital sürücü ekranı, şerit takip uyarısı ve yol işareti algılama gibi pek çok elektronik asistanı kullanıcısına sunuyor.

e-Rifter’ın Avrupa satışlarının 2021 yılının ikinci yarısı itibariyle başlaması bekleniyor.

İkinci el satılık Peugeot Rifter ilanları

Peugeot e-208: O Şimdi Elektrikli Ve Şık

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here