Peugeot Markası Kronik Sorunları

0
6748
peugeot kronik sorun

Peugeot özellikle bazı modelleriyle Türkiye’de oldukça popüler bir marka haline gelmiştir. Ünlü Fransız otomobil, bisiklet ve motosiklet üreticisi Peugeot, günümüzde Hollanda merkezli otomotiv şirketi olan Stellantis’in bir parçasıdır. Peugeot marka araçlar genellikle tasarımlarıyla dikkat çekerler. Ancak bu dikkat çekici tasarımların yanında bazı problemleri bulunmaktadır. Bu yazımızda sizler için neredeyse bütün modeller için Peugeot Kronik Sorunları nelerdir? inceledik.

1- PEUGEOT LPG ‘Lİ ARAÇLARIN KRONİK SORUNLARI

Peugeot kronik sorunları denilince belki de ilk akla gelen sorunlar araca LPG takılmasından dolayı oluşmaktadır. Stop etme, benzin kokusu, elektriksel arızalar ve çekiş problemi sorunları LPG takılmış araçlarda kronik sorunlardır.

Dizel Partikül Filtresi

2- PEUGEOT PARTİKÜL FİLTRE TIKANMA OLASILIĞI

Peugeot Kronik sorunları arasında yine dizel otomobillerde genel olarak kronik sorun olan partikül filtre tıkanma olasılığı bulunmaktadır. Özellikle 50.000-60.000 km üstü araçlarda araç dizelse partikül filtre tıkanma olasılığı yüksektir.

Dizel Partikül Filtresi Nedir?

“Dizel motorlarda yanma sonucunda doğal olarak oluşan partikül maddeleri gidermek veya azaltmak amacı ile egzoz sistemine ilave edilen bir filtredir.”

Peugeot 2008 model bir araç

3- PEUGEOT 2008 INTERCOOLER YAĞ KAÇAĞI

Turbo şarjlı motorlarda, turbonun çalışması sonucu sıcaklık artar. Bu ısınan havanın soğutulması için intercooler kullanılır. Peugeot 2008 GT-Line 1.5 BlueHDI 130 EAT8 modelinde intercooler yağ kaçağı kronik bir sorundur.

Peugeot 206 model bir araç

4- PEUGEOT 206 KRONİK SORUNLARI

Peugeot 206 genel olarak kronik sorunları bolca bulunan bir araçtır. Şık tasarımı nedeniyle oldukça estetik duran Peugeot 206, alınmadan önce kronik sorunlarının bilinmesi gereken bir araçtır. Ön takımlarının çabuk arıza yapması, debriyaj teli kopması, sunroof arızası, kilometre sayacı sorunu bu model araçlarda kroniktir.

Teker bilyaları orijinal değil ise ömrü kısadır. Ortalama 1-1.5 sene dayanır. Orijinal ise bir sorun teşkil etmez.

Araçta bulunan ve aküyü şarj etmeyi sağlayan dolayısıyla araçta bulunan elektrikli aletlere gerekli akımı sağlayan şarj dinamosunun bozulması yine Peugeot 206 kronik sorunlarıdır.

Hava yastığı ışığı sorunu bu modellerde yine kroniktir. Ayrıca frene basıldığında kilometreyi gösteren ekranın kaybolması, frenin bırakıldığında normale dönmesi yine bu araçlarda kroniktir.

peugeot sorun

5- PEUGEOT 307 KRONİK SORUNLARI

2000 yılından beri düzenli olarak üretilen 307, çıktığı ilk günden itibaren kullanıcıları tarafından oldukça sevilen bir modeldir. Görünüş olarak oldukça tatmin edici olsa da, ne yazık ki bu araçta birçok kronik sorun bulunmaktadır. Peugeot yıllar içinde bu kronik sorunlara çözümler bularak yeni modelleri piyasaya sürülmeye çalışılmıştır.

Sinyal kolu arızası ve şanzıman arızası bu araçlarda sık sık karşılaşılan kronik sorunlardır. Ayrıca şoför cam açma düğmesi sorunu yine bu araçlarda sık sık karşınıza çıkabilir.

Kalorifer petek contasının zamanla işlevini yitirmesi ve şoför paspas altına antifriz sızdırması yine Peugeot 307 kronik sorunları arasındadır.

Ayrıca aracın beyniyle alakalı büyük bir nedenden ya da sigorta kutusu gibi küçük problemlerden meydana gelebilecek BSI arızası 307 modelinde kroniktir.

6- PEUGEOT 406 SEDAN KRONİK SORUNLARI

Peugeot 406, 1995 ve 2003 yılları arasında firmanın ürettiği orta sınıf otomobildir. Peugeot’un büyük aslanı lakabı taşımaktadır. Bunun nedeni güçlü motorları bulunmasıdır. Ancak 406’nın benzinli modellerinde rölantide dalgalanma ve stop etme sorunu kroniktir. Bu sorunun birden çok nedeni olabilmektedir. Kronik bir sorun olmasına rağmen birçok çözümü bulunmaktadır.

7- PEUGEOT 407 KRONİK SORUNLARI

Kaplamalı dış dikiz aynalarında ileri-geri boşluk yapması kroniktir. Ayrıca orta konsol yol bilgisayarı ve kilometre ekranına kararma yine kronik sorunlardandır.

Bunların dışında farklı kronik sorunlarda bulunabilir. Burada yazılan kronik sorunlar genel hatlarıyla çok bilinen ve karşılaşılan kronik sorunlardır. Peugeot markası bu kronik sorunlara genel hatlarıyla çözümler bulmuştur. Her çıkan yeni model ile beraber önceki modeldeki kronik sorunlar çözülmeye çalışılmıştır. Nitekim yakaladığı başarılar sayesinde Peugeot her yıl başarılı bir şekilde büyümeyi devam ettirmiştir. Örneğin 2021 yılında Peugeot 208, Avrupa’da en çok satan otomobil olmuştur. Ancak eski modellerinde özellikle parça bulunma zorluğu nedeniyle Türkiye’de kullanıcıları korkutan bir markadır.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

İkinci El Peugeot İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here