Range Rover, Goodwood Festivalinde 50.Yılını Kutladı

1
1170
land-rover-range-rover-50
land-rover-range-rover-50

Range Rover modelinin 50. yılını kutlamak için Land Rover Goodwood SpeedWeek’ten yararlandı ve meşhur 4×4’ün çeşitli versiyonlarını bir araya getiren elli araçlık bir konvoy çıkardı.

Konvoyun Liderliği İçin Range Rover İki İkonik Modele Güvendi

land-rover
land-rover

Bu benzeri görülmemiş geçit törenine liderlik etmek için Land Rover, iki ikonik modeline güvenebildi. Markanın mühendislerinin süspansiyon ve güç aktarım mekanizması Range Rover’ın çalışmasını en engebeli arazide analiz etmesine olanak tanıyan 1969 şasi ve sınırlı sayıda üretilen “Range Rover Fifty” nin ilk kopyası özellikle bu 50. yıl dönümü için sahnedeydi.

Bu konvoyda, 1985’te 27 hız rekoru kıran Range Turbo D Beaver Bullet ve 1971 Trans-Americas seferinin bir kopyası vardı. Ayrıca polis tarafından kullanılan bir 2004 modeli de dahil olmak üzere, Range Rover’ın dört nesli de mevcuttu. Geçit töreninin önünde, gelecekteki Range Rover’ın her şeyi halledebilmesini sağlamak için mühendislerin en çeşitli arazilerde ateşleme ve süspansiyon sisteminin performansını anlamalarına yardımcı olan 1969 hava gemisi şasisi yer aldı.

Goodwood İçin Covid-19 Formatı

goodwood
goodwood

COVID-19 salgını nedeniyle alışılmadık bir formatta düzenlenen bu yıl Goodwood Festivali, Range Rover’ın 50. yıl dönümünü kutlamak için Land Rover tarafından seçilen yerdi. Yani, lüks SUV’lerin kralının eski ve modern versiyonlarının etkileyici bir geçit töreni ile gerçekleşti.

Daha önce hiç gerçekleştirilmemiş bir girişimde, Goodwood Speedweek 2020’ye bu yıl seyirci olmadan entegre edilen geçit töreni oldu.  Toplam 27 rekor kıran araba Beaver Bullet gibi modellerin varlığıyla öne çıktı. 1971’de Darien Gap’ı geçen bir Trans-American Expedition’ı ve 2004’te Manchester Polis Filosunun bir parçası olan bir araba yer aldı.

Goodwood, Range Rover Fifty İçin de İlk Gösterim

ilk-gösterim-rover
ilk-gösterim-rover

Bu elli araç, görüntüleri bir drone tarafından yakalanan dev bir 50 numara olan profesyonel dublörler tarafından koordine edildi. Araçlar bir tekrarda hareket halinde şekillenecek şekilde konumlandı.

Jaguar Genel Müdürü Rawdon Glover, “Range Rover’ın yıllar içinde aldığı farklı biçimleri hatırlamak ve arkasındaki insanlar ve hikayeler hakkında konuşmak bir zevkti” dedi. Elbette bu kutlamalar, son 50 yılda modelde yapılan değişiklikleri yansıtan Range Rover Fifty’nin varlığıyla da şereflendi

2.El Arazi/SUV Arabalar

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here