2021 Land Rover Defender: İkon Araçta Değişim

0
3024
2021 land rover defender

İkon araç 2021 Land Rover Defender değişim ile geliyor.

Onlarca yıllık onurlu hizmetin ardından Land Rover, efsanevi Defender’ı emekliye ayırdı ve yerine yeni bir nesil koydu. Bu zorlu bir görevdi, gerçek bir otomobil ikonunun yerini alma meselesiydi ve Defender bugün hala pek çok hayran tarafından büyük beğeni topluyordu. Zaman değişti ve İngiliz üreticinin, hem bir kaza durumunda yolcuların korunması hem de emisyonlar için zamana ve giderek daha sıkı hale gelen düzenlemelere uygun bir arazi aracı yaratması gerekiyordu. Defender için şimdi, boyut olarak iki farklı versiyon var: 90 ve 110.

Land Rover Defender’ın teknik sayfası:

 Veri Sayfası
 koltukların sayısı 5
 Gövde 297 / 1.263 litre
 Güç kaynakları Benzin / Dizel / Hibrit
 Sınıf Euro 6 d-Sıcaklık
 Cv / kW (itibaren) 200/147

 

Land Rover Defender 90 ve Defender 110 Boyutlar

Defender 90 ve Defender 110 arasındaki farklar dikkate değer. Ancak her iki durumda da büyük boyutları olan bir arazi aracı.

Boyutlar
Uzunluk 4.323 mm (4.758 mm 110 versiyonu)
Genişlik 2.008 mm
Yükseklik 1.974 mm (1.967 mm 110 versiyon)
Adım 2.587 mm (3.022 mm 110 versiyonu)

 

Land Rover Defender İç Mekanlar

Dış cepheler tamamen yeni. İç mekanlar daha da fazla… Defender kesinlikle rahat ve tatmin edici bir arazi aracı. Artık sadece en zorlu arazide hareket etmek için bir araç değil. Kontrol paneli modern ve en yeni cihazların tümünü içeriyor. Sürücünün önünde klasik analog göstergelere sahip, ancak talep üzerine dijital olabilen panel var. Ortada, bilgi-eğlence sistemini kontrol etmek için 10 inçlik dokunmatik ekran duruyor ve öndeki zemini sanki görüşü engelleyecek bir başlık yokmuş gibi görmenizi sağlayan kamera sistemi ClearSight Ground View’in görüntülerini gösteriyor.

Finişler gayet iyi ve Land Rover ayrıca büyük miktarda özelleştirme sağlıyor. Sürücüye yardımcı olmak için standart şerit bakımı, otomatik acil durum freni, 3D surround kamera ve ayrıca süspansiyonu ve gaz aktarımını arazi sürüşüne uyarlayan sistemi buluyoruz.

Land Rover Defender Dış Cephe

2021 land rover defender görünüş

İkonik Defender serisini tamamen elden geçirmek zordu, ancak Land Rover’ın başardığını şüphesiz söyleyebiliriz. Markanın sadeliği bu görüşte olmayabilir, ancak Defender’ı ünlü yapan tüm temaları güncellenmiş buluyoruz. İngiliz off-roader, üç kapılı 90 versiyonun ve beş kapılı daha uzun 110 versiyonu mevcut. Önden başlayalım, farlar en son LED teknolojilerini içerse bile, klasik dairesel şekli koruyorlar. Burun, bir öncekinin kenarları olmadan heybetli ve kare şeklinde. Kaput gösterişli bir bombeyi koruyor ve tamponda mekaniği korumak için takviyeler bulunuyor.

Yan görünüm, Defender’ın gücünü doğruluyor, farklı boyutlarda lastikleri ve jantları barındırabilen geniş ve kare tekerlek kemerlerini öne çıkarıyor. Meraklılar için, bizi maceraya hemen başlatan temel versiyonlar için ayrılmış beyaz çelik jantları tavsiye ediyoruz. Yan, etkileyici ve oldukça doğrusal ve çatının uçlarında küçük camla tamamlanan büyük camları çerçeveleyen dikey dikmeler var. Tam arazi tarzında çatıya ve üçüncü yan ışığa yerleştirilmiş ekipmanları içeren, daha maceralı kullanım için tasarlanmış aksesuar paketleri bulunmaktadır. Arka kısımda, her zamanki gibi bagaj kapağına takılı stepne, yan tarafa menteşelenmiş durumda, sofistike LED ışıklar, Defender’ın genişliğindeki önemli gelişme, önden görünümden daha belirgin. Tampon, olabildiğince geniş.

Land Rover Defender Motor Özellikleri

Motor departmanında da modernite, yüksek performans arayan, endişe verici olmayan tüketim ve emisyonlarla da olsa eski nesilden üstün. 90 modeli ve 110 modeli için toplam altı olmak üzere beş benzinli ve bir dizel motora sahiptir. Dizellerle başlayalım, hepsi hafif hibrit teknolojisine sahip ve üç litrelik sıralı altı silindirli, 200 HP (D200 MHEV), 249 HP ( D250 MHEV) ve 300 hp (D300 MHEV).

90 için iki benzinli motor var: 300 hp (P300 AWD) ile iki litrelik dört silindirli ve 400 hp hafif hibrit teknolojili üç litrelik altı silindirli (P400 AWD MHEV). Bu motorlara ek olarak, 110 versiyonu, toplam 400 HP (P400e AWD) için bir plug-in hibrit sistemle birleştirilmiş iki litrelik dört silindirli benzinli motoru içeriyor. Bu versiyon 2021 yılında satışa sunulacak. Şanzıman, diferansiyelleri kilitleme imkanı ile doğal olarak bütünleşiktir, vites kutusu otomatik olarak sekiz oranlıdır ve ayrıca indirgenmişleri de içerir.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here