Elektrikli Land Rover Defender için Tarih Belli Oldu

0
1506
Elektrikli Land Rover Defender İçin Tarih Belli Oldu

Elektrikli Land Rover Defender için tarih belli oldu. Buna göre 2025 yılında tamamen elektrikli Defender modelini yollarda olacak. Dünya genelinde elektrikli otomobillere geçiş süreci yaşanırken otomobil devleri de yeni ürünleri çıkarıyorlar. Mercedes, General Motors ve BMW’den sonra Land Rover da kervana katıldı. Şimdilerde tamamen elektrikli otomobiller için çalışmalarını sürdürüyor.

Elektrikli Land Rover Defender 2025’te Yollarda 

Elektrikli Land Rover Defender İçin Tarih Belli Oldu

Yeni tamamen elektrikli modeli için Land Rover MLA platformunu tercih edecek. Böylece hem içten yanmalı motor hem de tamamen elektrikli aktarma organlarını birleştirecek. Üstelik bu platformu Range Rover ve Range Rover Sport’u destekleyecek. Yaklaşık 300 mil menzile sahip olacak olan model, mevcut modelinin güncel bir versiyonu olacak.

Şimdiki Halinin Elektrikli Versiyonu

Elektrikli Land Rover Defender İçin Tarih Belli Oldu

Elektrikli Land Rover Defender, standart versiyondan farklı bir dingil mesafesine sahip olacak. Yeni modelde, 90 ve 130 olmak üzere iki farklı dingil seçeneği olacak. Üstelik bu modelin 100 kWh’lik bataryaya sahip olması beklentiler arasında. Ayrıca güç aktarma sistemi farkı ve birkaç küçük dış değişiklik haricinde şimdiki modele benzeyecek. Elektrikli versiyonun 75.000 ile 80.000 dolar arasında fiyata sahip olması da tahminler arasında. Son olarak şirketin elektrikli Defender modelini Türkiye pazarında satıp satmayacağı şimdilik belli değil.

İkinci El Land Rover Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here