Herhangi Bir Bütçeyle Sim Racing’e girmenin yollarını sizin iş araştırdık. Piyasadaki malzemeleri sizin derledik. Hala COVID-19 kısıtlamaları altında olan birçok yerde, birinin pist için hazırlıklar yapması zor olabilir veya buna izin verilmeyebilir. Sim Racing burada devreye giriyor.

Aşina olmayanlar için sim racing, kelimenin tam anlamıyla simülasyon yarışlarıdır. Yazılım ve ekipman tarafından dikte edilen farklı derecelerde gerçekçilik vardır. Birçok profesyonel yarış pilotu, kendilerini eğitmek ve hatta yarışa ilk adımlarını atmak için simülatörleri kullanır. Pek çok insan sim yarışlarına girmek için büyük ve pahalı bir kuruluma ihtiyaç duyduğunuzu düşünebilir fakat fiyat burada biraz değişken. Oyununuz, konsolunuz veya PC’niz, kontrol cihazınız ve TV’niz veya monitörünüz olduğu sürece keyfini çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte, bu yazı esas olarak en azından bir tekerlek ve pedallarla daha sürükleyici bir deneyim yaşamak isteyenlere odaklanacak. Çünkü yukarıda listelenen öğelerin çoğu sadece yarış simülatörleri değil, herhangi bir oyun oynamak için gerekli.

Herhangi Bir Bütçeyle Popüler Oyunlar ve Ortam Fiyatları

Orada herkes için bir yarış simülasyonu var. Daha sıradan oyuncular Forza veya Gran Turismo serisinden bir şeyi tercih ederken, daha gerçekçi bir deneyim arayanlar Assetto Corsa veya iRacing gibi şeyleri denemek isteyebilir. Ralli hayranları için DiRT serisi susuzluğunuzu giderebilir. Formula 1 sezonu dışında yapacak bir şeyiniz yok mu? Codemasters’ın F1 oyunları kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayacak. Tüm bu oyunlar için söylenecek çok şey var, bu yüzden kararınızı vermeden önce her biri için biraz daha araştırma yapmanızı öneririz.

  • Forza Motorsport 7: PC ve Xbox’ta 389 TL
  • Gran Turismo Sport: PlayStation’da 171 TL
  • Assetto Corsa: PC’de Ultimate Edition’ı 90 TL, PS4’te 410 TL
  • iRacing: Steam’de 12 aylık abonelik 109 TL
  • DiRT 5: PS5’te 590 TL
  • F1 2020: PS’te 150 TL

Bu oyunlardan herhangi birini satın almadan önce, makinenizin bunu kaldırabileceğinden emin olun. Bu, konsolda bir sorun olmamalı, ancak PC’de oynuyorsanız, oyun için önerilen minimum özellikleri bilgisayarınızla karşılaştırarak sizinkinin uyumlu olduğundan emin olun.

Herhangi Bir Bütçeyle Simülasyon Oyun Setleri ve Malzemeler

Herhangi Bir Bütçeyle Alınabilecek Tekerlekler

Bir tekerlek satın almadan önce, makinenizle (Konsol veya PC) uyumlu olduğundan emin olun. Üreticiler bunu genellikle ürünlerinin açıklamasında listeleyeceklerdir.

Thrustmaster Ferrari 458 Spider direksiyon seti 1.999 TL, Thrustmaster T80 Direksiyon Seti 1.999 TL ve XBOX Hori Racing Wheel Overdrive 1.349 TL olarak satılıyor.

Herhangi Bir Bütçeyle Alınabilecek Simülasyon Oyunu Setleri

Bu tekerlekler pedallarla birlikte gelir ve gerçek bir araç sürerken hissedilen kendi kendine merkezleme etkisini taklit etmek için bir bungie kordonu kullanır. Ferrari 458 Spider ve T80 sadece, 458 Spider Xbox ve PlayStation seçenekleri ve T80 için olmak üzere aynı tekerlekleri kullanır. Aynısı sırasıyla Overdrive ve Apex için de geçerlidir. Hem Thrustmaster hem de Hori teklifleri bu aynı bungie merkezleme teknolojisini kullanır ve özellikler açısından çok benzerdir. Bu nedenle hangisini satın almanız gerektiği konusunda gerçekten kişisel referansa gelir. Bu tekerleklerden hiçbirinin vites değiştirme seçeneğiyle uyumlu olmadığı unutulmamalıdır, bu nedenle bir tane almayı planlıyorsanız, bir sonraki seviyeye geçmek akıllıca olabilir.

Thrustmaster TMX Pro Yarış Direksiyonu (Xbox One/PC) 5.254,93 TL’den satılıyor. Thrustmaster T150 Rs Pro Yarış Direksiyonu (PS3,PS4) 4.799,00 TL ve Logitech G29 941-000112 Direksiyonu 3.290,57 TL olarak piyasada yer alıyor.

 

Herhangi Bir Bütçeyle Alınabilecek Simülasyon Setleri

Thrustmaster TMX / T150 ve Logitech G920 / G29, bu listedeki ilk kuvvet geri bildirim tekerlekleridir. Bu, tekerleğin içinde yolun ve aracın koşullarına göre geri bildirim sağlayan bir motora sahip olduğu anlamına gelir.

TMX ve T150 aynı direksiyondur; TMX Xbox için ve T150 PlayStation içindir. Aynısı sırasıyla G920 ve G29 için de geçerlidir. Dördü de pedallarla birlikte gelir ve hepsi PC ile uyumludur. Logitech’in yalnızca dişli tahrik sistemine kıyasla Thrustmaster tekliflerinin dişli ve kayış tahrikli olduğu unutulmamalıdır. Bu, TMX ve T150’nin G920 ve G29’a kıyasla daha sessiz olması gerektiği anlamına gelir, ancak her iki tekerlek de iyi kalitede ve yine kişisel tercihlere göre seçilebilir.

Herhangi Bir Bütçeyle Pedal Fiyatları

Bu bölüm, pedallarını yükseltmek veya yukarıdan pedalsız bir tekerlek seçmek isteyenler içindir. Ayrı bir pedal seti satın almadan önce, hem direksiyonunuzla hem de makinenizle (Konsol veya PC) uyumlu olduklarından emin olun. Üreticiler bunu genellikle ürünlerinin açıklamasında listeleyeceklerdir. Halihazırda piyasada bulunan birçok seçenek nedeniyle, yukarıda bahsedilen her alternatif pedal uyumlu tekerlek markası için yalnızca bir pedal seti burada listelenecektir.

Bununla birlikte, bilgisayarda oynayanlar için, hemen hemen her pedal setinin, tekerlek tabanı yerine doğrudan bilgisayara takılı olduğu sürece herhangi bir tekerlekle kullanılabileceği unutulmamalıdır.

En İyi Thrustmaster Uyumlu Pedallar: Thrustmaster T-LCM (PC,PS4,XBOX ONE) 4.354,94 TL’den satılıyor.

Pedallar

Yıllar sonra Thrustmaster nihayet müşterilerini dinledi ve bir yük hücresi pedal seti üretti. Bunun anlamı, pedalın bastığınızda kat ettiği mesafeden ziyade, fren sinyalinin gücünü pedala uygulanan basınca dayandıran pedallardır. Bu, sürücünün frenin ısırma noktasının nerede olduğunu tahmin etmek yerine kas hafızasıyla fren yapmasını sağlar ve çok daha tutarlı bir frenleme sağlar. Thrustmaster’ın durumunda, yük hücresi pedalı sahnesine girmek için iyi tasarlanmış, uygun fiyatlı bir yol veya genel olarak standart pedallarınız üzerinde sağlam bir yükseltme sağlar.

En İyi Logitech Uyumlu Pedallar: Herhangi biri

Tüm Logitech tekerlekleri pedallarla birlikte gelir, ancak yükseltmek istiyorsanız ve PC’de oynuyorsanız, hemen hemen her pedal seti, doğrudan bilgisayarınıza takma seçeneğine sahip oldukları sürece çalışmalıdır.

En İyi Fanatec Uyumlu Pedallar: Fanatec ClubSport Pedals V3 pedal seti 5.947,09 TL’den satışta.

En İyi Logitech Uyumlu Pedallar: Herhangi biri

Kaya gibi sağlam yapısı ve neredeyse ihtiyacınız olan her şey için ayarlanabilirliği ile ClubSport Pedals V3, Fanatec serisindeki en iyi çok yönlü yük hücresi pedallarıdır. Aşırı pahalı değil, aynı zamanda o kadar da ucuz değil ancak sunduğu özelliklerden yoksun olmak istemezsiniz.

Vites Değiştirici Fiyatları

Vites değiştirme yerine kendi viteslerini tercih edenler için, birçok şirket, tekerlek ve pedal kurulumunuzla birleştirilebilen çevresel vites değiştiriciler üretir. Şu anda piyasada bulunan birçok seçenek nedeniyle, yukarıda belirtilen her vites değiştirici uyumlu tekerlek markası için yalnızca 1 vites burada listelenecektir. Ayrıca, bir vites değiştirici satın almayı planlıyorsanız, pedal setinizin bir debriyaj pedalı olduğundan emin olun, aksi takdirde bu satın alma tartışmaya açık olacaktır.

En İyi Thrustmaster Uyumlu Vites Değiştirici: Thrustmaster TH8A

Herhangi Bir Bütçeyle Alınabilecek Simülasyon Oyunu Setleri

Tüm Thrustmaster tekerlek ve pedal kombinasyonlarıyla uyumlu iyi bir her yönden vites değiştirici için Thrustmaster TH8A’yı öneriyoruz. Bu sert veya kelepçeli vites değiştirici, 7 ileri vites ve 1 geri vitese sahip bir H modeli değiştiricidir ve sıralı vites değiştirici olarak da kullanılabilir. Thrustmaster tekerlek tabanları üzerinden veya doğrudan USB aracılığıyla bağlanır ve hem Konsol hem de PC uyumludur.

En İyi Logitech Uyumlu Vites Değiştirici: Logitech Driving Force Shifter 

 

Tüm Logitech direksiyon ve pedal kombinasyonlarıyla uyumlu, iyi bir her yönden vites değiştirici için Logitech Driving Force Shifter’ı öneririz. Bu yalnızca kelepçeli vites değiştirici, 6 ileri vites ve 1 geri vitese sahip bir H biçimli değiştiricidir. Yalnızca Logitech tekerlek tabanları aracılığıyla bağlanır ve hem Konsol hem de PC uyumludur.

En İyi Fanatec Uyumlu Vites Değiştirici: Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5

Herhangi Bir Bütçeyle Alınabilecek Simülasyon Oyunu Setleri

Tüm Fanatec tekerlek ve pedal kombinasyonlarıyla uyumlu iyi bir çok yönlü vites değiştirici için Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5’i öneriyoruz. Bu yalnızca sabit montajlı vites değiştirici, 7 ileri vites ve 1 geri vitesli bir H biçimli değiştiricidir ve Thrustmaster gibi, sıralı vites değiştirici olarak da kullanılabilir. Fanatec tekerlek tabanları veya ClubSport Adaptörünü kullanarak USB aracılığıyla bağlanır ve hem Konsol hem de PC uyumludur.

Not: El frenleri, düğme kutuları vb. Gibi başka simülasyon yarışı çevre birimleri de var, ancak en popüler sürüş deneyimini geliştiren çevre birimleri oldukları için yalnızca vites değiştiricileri dahil ediyoruz.

Direksiyon Standı veya Kokpit (Opsiyonel)

Sim yarışları için bir direksiyon sehpasına veya kokpite ihtiyacınız olmasa da, bu makaledeki diğer pek çok öğe gibi, sürüşe büyük ölçüde katkıda bulunur. Bir sandalye ve bir masa / masa yeterli olabilir, ancak gerçekçilik faktörünü yükseltmek isteyenler için birçok seçenek var. Ek olarak, paradan tasarruf etmek istiyorsanız, nalburdan satın alınabilecek malzemelerden kendi kokpitinizi oluşturmanıza izin veren birçok plan var. Şu anda piyasada bulunan birçok seçenek nedeniyle, her türden yalnızca biri burada listelenecektir.

En İyi Direksiyon Standı: GT Omega Apex Direksiyon Standı

Direksiyon Standı veya Kokpit (Opsiyonel)

Sadece kanepenin yanındaki bir masadan yükseltme yapmak isteyenler için GT Omega Apex Direksiyon Simidi Standı en iyi seçenek olabilir. Tekerleğin ve pedalların monte edildiği, ayrı bir montaj alanı ihtiyacını ortadan kaldırırken aynı zamanda koltukta veya sandalyede oynamanıza izin veren katlanabilir, ayarlanabilir metal bir standdır. Ayrıca, yükseltmeye karar verirseniz, bu koltuk ve vites değiştirme özellikleriyle birlikte gelir. Ek olarak, bazı yüksek kaliteli tekerleklerde kelepçe montaj yetenekleri yoktur, bu nedenle, masanızda veya dış kabuğunuzda delik açmak istemiyorsanız, bunun gibi hem kelepçe hem de sert montaj özelliklerine sahip bir tekerlek sehpası neredeyse bir zorunluluk olacaktır.

En İyi Katlanabilir Kokpit: Playseat Challenge

Direksiyon Standı veya Kokpit (Opsiyonel)

Bir tekerlekli sehpanın sunabileceğinden daha sürükleyici bir deneyim isteyen, ancak kalıcı bir kokpit için yer bulamayanlar için Playseat Challenge tam size göre. Next Level Racing F-GT Lite gibi başka katlanabilir kokpitler varken, çok azı bir tekerlek ve pedallar için kelepçe ve sert montaj seçenekleri sunan Playseat Challenge kadar kompakt bir şekilde katlanabilir, ayarlanabilir oturma pozisyonu ve Bir vites değiştirici ve / veya el freni takmak istiyorsanız satış sonrası desteği vardır. Ek olarak, sandalyeye girip çıkarken tekerleği yoldan çıkarmak için katlanabilir bir tur barı vardır.

En İyi Her Yerde Kalıcı Kokpit: Next Level Racing F-GT

 

En İyi Her Yerde Kalıcı Kokpit: Next Level Racing F-GT

Yarışmak için daha kalıcı bir şey istiyorsanız, Next Level Racing F-GT kokpiti harika bir seçimdir. Kaliteye önem veriyorsan kesinlikle daha pahalı ve muhtemelen daha iyi seçenekler olsa da, F-GT, bir kokpitte ihtiyaç duyulacak tüm montaj ve ayarlanabilirlik özelliklerini uygun bir fiyata, ek kalite ve kalıcı bir fikstür sağlamlığı ile sunuyor. Ayrıca, F-GT’nin kendi adına ek bir avantajı da var. Dik bir GT oturma pozisyonundan aşağıya doğru uzanan bir F1 oturma pozisyonuna yakın bir deneyimi mevcut ve isterseniz tekrardan diğer oturma pozisyonuna dönüştürülebilir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here