Knight Rider (Kara Şimşek)

1980’lerde çekimine başlanan efsane dizi Kara Şimşek, bir sinema filmi ile geri dönüyor. David Hasselhoff, 1982 Pontiac Trans Am ile bütünleşerek; din, dil, ırk ya da cinsiyet ayrımı yapmadan dünyanın dört bir yanından otomobil tutkunu olan ya da olmayan herkesi ekrana bağlamıştı. Amerika’da 1982-1986 yılları arasında Knight Rider ismiyle yayınlanan dizi Türkiye’ye 1986 gelmiş ve TRT tarafından yayınlanmıştı.

kara şimşek

Akşam ezanına kadar sokaktan eve gelmeyen o efsane neslin cumartesi günleri sokak mesaisi, 90 hafta boyunca yarım gün sürdü. Çünkü yalnızca 90 bölüm süren Michael Knight ve Kara Şimşek efsanesinin tek sahnesini bile kaçırmak kâbus gibiydi. Ki o dönem Türk televizyonlarından sadece TRT kanalının olması da bu popülariteye ister istemez etki eden bir faktördü.

80’li yıllarda çekilmesine rağmen günümüzde kullandığımız birçok otomobil teknolojilerinin KITT’in içerisinde bulunması da dönemin yapımcı ve senaristlerinin vizyonunu ortaya koyuyor. Dizide; konuşarak (günümüzün sesli komut sistemi) ve kendi kendini kullanarak (oto pilot sistemi) kötüleri yakalayan KITT’in Michael’a karşı sadık duruşu da duygularımızı kabartıyordu.

Dizi de hırsızlara hadlerini bildirmekten tutun da bir boğa güreşine kadar türlü türlü aksiyonlara tek başına giren KITT, bir dönemin efsanesi olan Opet reklamına bile konu olmuştu. Cem Yılmaz’ın başrolünde olduğu bu reklam hala akıllarımızda.

Yeniden Ekranlara Getirilmek İstendi

İlk yayınlandığı günden bu yana tüm dünya halklarının sevgisini üzerinde toplayan Knight Rider, benzer konularda birçok diziye ilham kaynağı olmakla birlikte çizgi romanlara, kitaplara ve oyuncaklara da dönüştü. 2008 yılında ise yine ilk çıktığı ekrana yani NBC ekranlarına geri dönüş yapmıştı. Ancak istenen rating alınamayınca dizi 1 sezon sürmüştü.

Hızlı ve Öfkeli’nin Yönetmeniyle KITT Geri Döndü

Yönetmen koltuğunda James Wan’ın olacağı yeni film hangi tarihte, hangi platformda yayınlanacak bilinmez ama şimdiden bizi heyecanlandırmayı başardı.

Bu arada, Süreyya İzgi’nin muhteşem kaleminden Michael Knight ve KITT hakkında güzel bir yazı okumak isterseniz buraya tıklamanız yeterli.

Tam olarak Michael Knight’ın KITT’i olmasa da yine onun jenerasyonundan olan Pontiac marka 2.el otomobil ilanları arabam.com’da mevcut durumda, incelemenizi tavsiye ederiz.

2.El Pontiac İlanları

Tüm İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

6 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here