Yeni Arabanızda Olması Gereken 10 Güvenlik Özelliği

0
2385
Güvenlik Sistemi
Güvenlik Sistemi

Yeni araç alacakken arabanın fiyatı kadar önemsemeniz gereken en önemli şeylerden biri de güvenlik özellikleri. Sizler için 10 güvenlik özelliğini derledik.

Kör nokta uyarısı

Güvenlik
Kör Nokta Algılama Sensörü

Kör nokta yardımı, sizi dikiz aynanızda görünmeyen diğer sürücülere karşı uyarır ve böylece kazaları önlemenize yardımcı olur.

EBD ile ABS

Elektronik fren kuvveti dağılımına sahip kilitlenmeyi önleyici fren sistemi, ani frenleme durumlarında frenlerinizin kilitlenmesini önleyen bir işlevdir. Aynı anda hem fren yapmanızı ve hem de aracı yönlendirebilmenizi sağlar.

Lastik ve tekerlek boyutu

lastik bakımı araç bakımı

Her şeyden önce, doğru lastiğe sahip olmak en büyük güvenlik özelliklerinden biridir. Doğru alaşım boyutuna ve mümkün olan maksimum genişliğe sahip olmak, daha iyi kullanım ve kavrama için çok önemlidir, bu da hızlı seyir esnasında ani bir şekilde durmanız gerektiğinde yardımcı olur.

Vücut yapısı

güvenlik

Yüksek gerilimli çelik yapı, bir arabada çok önemli bir güvenlik özelliğidir. Talihsiz bir kaza durumunda, otomobilin yapısal mühendisliği yaşam ve ölüm arasındaki tüm farkı yaratabilir. Mümkünse arabanızın çarpışma testi derecelendirmesini kontrol edin.

Ayarlanabilir emniyet kemerleri

Emniyet kemerleri bir çarpışma sırasında sizi yerinde tutar ve vücut tipinize göre ayarlanan emniyet kemerleri güvenliği artırır. Ayarlanmazsa, bir çarpışma sizi ciddi şekilde yaralayabilir ve hatta köprücük kemiğinizi kırabilir.

Yan ve perde hava yastıkları

Yan ve perde hava yastıkları, bir kazada yolcuları yandan darbelerden ve devrilmelerden korur. Bu hava yastıkları yan sütunlardan açılır ve sizi yandan gelen kazalarda çarpma kuvvetinden korur.

TPMS

Lastik basıncı izleme sensörleri, lastikte bulunan ve basıncınız azaldığında sizi uyaran basınca duyarlı sensörlerdir. Bu, havası inen / patlayan bir lastiğin neden olduğu bir kazayı önlemeye yardımcı olabilir.

Arka koltuk başlıkları

Sıklıkla gözden kaçıralan bu özellik Arabanıza arkadan çarptığında başınızı ölümcül boyun yaralanmalarına karşı korur.

Araba koltuğu ve Isofix bağlantıları

isofix nedir

Isofix bağlantıları, bir çocuk koltuğunun otomobilin koltuğuna takılmasına ve çarpışma anında yerinde tutulmasına yardımcı olur. Emniyet kemerinin normal yüksekliği bir çocuğu yaralayabileceğinden, bir çocuk koltuğu tavsiye edilir.

Park sensörleri ve kamera

Geri Görüş Kamerası

Park kamerası ve sensörler, bir kişinin bir engele olan mesafeyi belirlemenize yardımcı olması gibidir. Sadece park ederken değil, aynı zamanda dar şeritlerde ve dar yollarda gezinirken de yararlıdır.

Güvenlikte Öncü Olan 2. EL Volvo İlanları İçin Tıklayın>>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here