Ford Yeni ve Kendine Ait Batarya mı Üretecek?

Bir süre önce, eski Ford CEO’su Jim Hackett, Ford’un elektrikli araçları için kendi pillerini üretmesinin hiçbir avantajı olmadığını söyledi. Şimdi, yeni CEO Jim Farley, kendi EV’lerini yapmanın Ford için daha fazla iş yaratması açısından oldukça sağlam bir yol olacağını söyleyerek şirketin pozisyonunu tersine çevirdi. Ford Yeni batarya üretimi mi yapacak?

Farley, Cuma günü Reuters Otomotiv Zirvesi telekonferansında yaptığı konuşmada, elektrikli araç pazarının büyümesi ve bununla birlikte gelen çok geçerli endişeler hakkında yorum yaptı.

“(Pil) hücre imalatını tartışıyoruz. [EV] hacmi büyüdükçe bunun doğal olduğunu düşünüyorum. ”

ford yeni batarya

Elektrikli Araçların Bir Araya Getirilmesi Çok Daha Kolay

“Gerçek şu ki, elektrikli araçlarda yüzde 40 daha az parça var ve bu, bir araya getirilmesinin çok daha kolay olduğu anlamına geliyor. Önümüzdeki yıllarda elektrifikasyon sektörümüzün yüzde 25’i ya da yüzde 50’si haline geldiğinde, işler konusunda ne yapacağız gerçeğini çözmemiz gerekiyor. Açık seçimlerden biri hücre üretimine girmektir.”

“Bir EV’nin içten yanmalı motorlu muadillerinden daha az yarı-ağır olması, artan elektrifikasyon dalgasını izleyen otomobil işçileri için büyük bir endişe kaynağı olmuştur. Çoğu şirket için elektriğe geçme isteği ile daha fazla iş yaratma isteği arasındaki eşitsizliği uzlaştırmak gerçekten zordu.”

ford araç modelleri

Yeni Alanlar Oluşturmak İstihdam Artırmaya Yardımcı Olacaktır

Şirket içi bir pil oluşturmak zor olacak ve Hackett’in bakış açısına göre, eğer bir arabaya takmak için az çaba gerektiren iyi yapılmış pil hücreleri varsa, Ford için pek bir anlam ifade etmeyecektir. Daha büyük bir kar elde etmek için insan gücünü nasıl azaltabileceğinizi özellikle inceliyorsanız; bir pil hücresini dışarıdan temin etmek şirketler için çok da önemli olmayacaktır.

GM ve Tesla, kendi pil hücresi üretim tesislerini oluşturmak için milyarlarca yatırım yapan iki şirkettir. Bu yatırımların da çok yüksek miktarlarda harcamalar olduğu zaten bellidir.

Farley, bunların insan unsuruyla çok daha fazla ilgileniyor gibi görünüyor, ki bu özellikle bu ekonomik ortamda muhtemelen iyi bir şey. İnsanların işe ihtiyacı var ve Ford kendi pil hücrelerini inşa etmek için yepyeni bir istihdam tarzı yaratacak.

Fakat şuan için gelecek elektrikli Ford modelleri, elbette, dış tedarikçilerin pil hücrelerine ev sahipliği yapacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here