Ford elektrikli araç satışlarında fiyatları düşürmeyi planladıklarını duyurdu. Bu amaçla şirketin CEO’su Jim Farley bayiler ile görüşecek.

Jim Farley’in katılacağı bu toplantıların temel amacı Ford’un genişleyen elektrikli araç serilerinin nasıl satılacağını yönetmek ve yeni anlaşmaları tartışmak.

Ford Elektrikli Araç Fiyatlarını Düşürmek İçin Ne Yapacak?

Jim Farley Temmuz ayında bayilere, diğer elektrikli araç modelleriyle rekabet edebilmek için satış ve dağıtım maliyetinden 2.000 dolar kesinti yapmalarını istemişti. Bu kesintinin yaklaşık 600 ya da 700 dolarlık kısmı firmanın bayilerinde stok yapmadan araçlarını müşteriye teslim etmesini kapsıyor.

Bu sistemin adını firma düşük envanter modeli olarak adlandırmış durumda. Bu sayede bayilerde araçlar haftalarca bayide beklemek zorunda kalmayacak. Sipariş ettiklerinde müşteriye hemen teslimatı gerçekleşecek.

Ford Elektrikli Araç

Jim Farley konuyla ilgili olarak ayrıca şu sözlere yer verdi:

“Bu sistemimizde yaklaşık olarak 600 veya 700 dolar değerinde olacağını düşünüyoruz. Bayi marjlarının hâlâ çok rekabetçi olduğunu görüyorum. Ancak değişecekler.”

Ayrıca bundan sonra Ford ilk araç satışının ardından ürün ve hizmet satışına önem vermeyi planlıyor.

Ford Bayileri Bu Konuda Ne Düşünüyor

Bu model ile elektrikli araç fiyatlarında 2000 dolar değerinde bir düşüş olacak. Her ne kadar firma bunu istese de bayiler bu konuda biraz endişeli.

Firma ile bayiler arasında fiyatlandırma konusunda bir entegrasyon sağlanmazsa, bayiler Ford’u dava edebileceklerini söyledi. Bunun yanı sıra bayiler elektrikli araçların fiyatlarının düşürülmesi sırasında kendilerine ne kadarlık bir yatırım yapılacağını bilmiyor.

Bu yüzden dolayı bayiler bu yatırımın ne kadar olacağının açıklanmasını istedi.

Sıfır KM Ford Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here