İkinci El Araçların Değerini Belirleyen Ana Özellikler

İkinci El araç alıp satarken herkesin kendine göre beklentileri, seçenekleri ve önem verdikleri noktalar olabilir. Ancak ikinci el bir aracın değerini belirleyen değişmez bazı koşullar bulunmaktadır. Bu ana özellikler fiyat üzerinde büyük etkiye sahiptir. Bu özelliklerin en iyi şekilde sağlanması, bazı küçük kusurların görmezden gelinmesinde bile etkili olabilir. İşte ikinci el araçların değerini belirleyen bazı ana özellikler.

araba markaları - ikinci el araçların değerini belirleyen özellikleri

Marka

Aracınızın markası, otomobilin kalitesi veya durumu ne olursa olsun, kullanılmış otomobilinizin yeniden satış değeri üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır. Bazı araçları satın alırken sadece özelliklerin değil marka değeri ve imajından dolayı da ekstra para verildiği barizdir. Bu durum ikinci el araçlarda da değişen bir durum değildir.  Bazı araçlar, alındıkları anda büyük değer kaybederler ve ikinci el olarak satışları zor olabilir. Değerler değişebilir, ancak öne çıkan Hyundai, Toyota, Honda gibi markalar, sahip olduklarının ilk üç yılında değerlerinin % 45-60’ını koruyabilirken; aynı süre içinde diğer markalar için bu oran yalnızca % 35 olabilmektedir.

honda ikinci el araba

Dış Durum

Belki de en bariz özellik ikinci el araçların dışından gözüken durumudur. Kullanılmış bir aracın dış kısmındaki herhangi bir hasar, ne kadar hafif olursa olsun, arabanın değeri üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Kullanılmış bir araba satmayı düşünüyorsanız, kullanılmış aracınızın değerini artırmak için arabayı profesyonelce yıkatmak, her türlü çentiği ve ezikleri onarmak ve detaylı düzeltmeler yaptırmak en iyi fikir olabilir.

ikini el arabaların değerini belirleyen iç durum

İç Durum

Bu da gayet kendini açıklayıcı bir özelliktir, ancak bahsetmeye değer. Aracı satın alacak kişilerin, aracın içerisinde vakit geçireceklerini düşünürsek; arabanızın içi temiz ve bakımlıysa, insanların satın alma olasılığı daha yüksektir demek doğru olur. Arabanızın hoş olmayan bir kokusu varsa veya içinde yaşıyormuşsunuz gibi görünüyorsa, ikinci el araçlar için istenilen değeri elde etmekte zorlanılacaktır. İkinci el araçların dizaynında yapılacak bazı düzeltmeler ve yenilemeler değerini artırmakta yardımcı olabilir.

ikinci el araçların değerini belirleyen mekanik durum

Mekanik Durum

Arabanıza düzenli bakım yaptırarak mükemmel çalışır durumda tutun. Düzenli ve rutin bakım / onarımların kaydını tuttuysanız, potansiyel alıcılar, kullanılmış arabanızın değerini artırabilecek şekilde, uygun şekilde bakıldığını görebilir.

 

modifiye araç

Performans Parçaları ve Satış Sonrası Aksesuarlar

Supercharger kitleri, yüksek kaliteli stereolar, özel jantlar veya eklediğiniz diğer aksesuarlar size pahalıya mal olabilir. Gelecekte ikinci el araba alıcıları, garanti kapsamına ek olarak veya yoksunluğuna ek olarak yüksek bakım maliyetleri ile ilgilenebilirler. Eklentilerden, özellikle de güç aktarma organlarını veya güvenlik ekipmanlarını değiştirenlerden uzak durmanız sizin faydanıza olacaktır.

araba kilometresi

Kilometre

Daha az kilometre, genellikle daha yüksek satış değerlerine dönüşür. Kullanılmış arabanız mükemmel durumda olabilir, ancak kilometre sayacınız çok yüksek değerleri gösteriyorsa alıcıların çekinceli olacağı kesin bir bilgidir.

 

mevsimsel araba talepleri

Mevsimsel Talep ve Bölgeler 

Tipik olarak otomatik şanzımanlar, bazı pazarlar için manuel şanzımanlar daha cazip olmasına rağmen, ortalama kullanılmış araba alıcıları arasında popülerdir. Araba taleplerinde yaşanılan yer de önemli bir faktör olabilir. Bazı bölgeler, dört tekerlekten çekişi sahip olunması gereken bir özellik haline getirir. Mevsimler ayrıca kullanılan otomobil değerlerini de etkiler. Araba satış zamanını da iyi ayarlamak gerekebilir.

mat siyah arabaBoya Rengi

Araba satmak, bir ev satmaya çok benzer; Dış ve iç mekanın durumu değer açısından çok önemlidir. Aynı şey boya rengi için de geçerli. Arabanızın gövdesinde, üretimi durdurulabilecek veya ek maliyet / bakım gerektirebilecek eksantrik renkler varsa satış oranı büyük ölçüde azalabilir. Eğer gelecekte bir satış olasılığı varsa, klasik renkler her zaman daha garanti seçenekler olacaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here