Son Yılların En Önemli Otomobil Teknolojileri

Nerede yaşarsanız yaşayın, hangi arabayı kullanırsanız kullanın, araba teknolojilerinin çok fazla yolu, hızlı bir şekilde katettiğini fark etmemek mümkün değil. Otomobiller yıllar içinde önemli ölçüde gelişti ve üreticiler düzenli olarak daha iyi performans gösteren modeller sunmak istiyorlar. Emniyet kemerinden otomatik park etmeye ve daha bir sürü konuda, otomobillerdeki teknoloji gittikçe daha iyi hale geliyor. İşte otomobil endüstrisindeki son yılların en önemli teknolojileri.

Otomatik Park Sistemleri

Arabalarını park ederken sorun yaşamadıklarını söyleyebilecek tek bir sürücü yok. Özellikle günümüz kalabalık şehirlerinde… Bu nedenle otomatik park sistemlerini, yaratılan en yaratıcı ve avantajlı teknolojilerden biri olarak görmek yanlış olmaz. 2006 yılında Lexus tarafından başlatılan sistemler, şimdi otomotiv dünyasında en çok aranan teknolojilerden biridir. Otomatik park etme özelliği, sürücünün istendiğinde ara sıra fren yapması dışında, sürücünün arabasını neredeyse tamamen otomatik olarak park etmesine olanak tanır. Günümüzde, giderek daha fazla otomobil üreticisi otomatik park teknolojisini araçlarına dahil ediyor ve ilgilenen alıcılar bunun için çılgına dönüyor. İster bir Audi, BMW, Jeep, Tesla veya mevcut premium markalardan herhangi birini tercih edin; aracınıza otomatik park teknolojisini dahil edeceğinizden emin olabilirsiniz.

Son Yılların Önemli Otomobil Teknolojileri

Ses Tanıma

Otomobil endüstrisindeki en gelişmiş teknolojik atılımlardan biri olarak kabul edilen ses

ses tanıma sistemleritanıma, uzun bir yol kat etti. Günümüzde araba kazalarının çoğu sürücülerin direksiyon başında cep telefonlarını kullanmasından kaynaklanıyor ve bu teknoloji buna olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Ses tanıma teknolojisi sayesinde, sürücüler arama yapabilir veya alabilir, metin mesajlarını okuyabilir ve yanıtlayabilir. Ayrıca navigasyon talimatları alabilir, müzik veya video oynatmak gibi multimedya kullanabilir ve hatta aracı çalıştırabilir. Teknoloji şu anda gelişme aşamasında olsa da, uzun bir yol geldiğini görmek mümkün.

Akıllı Telefon Senkronizasyonu

Akıllı telefonlar her geçen gün daha akıllı hale geliyor ve arabalardaki gelişme hızları da bundan geri kalmıyor. Dolayısıyla, sürüş deneyiminizi daha iyi, daha güvenli ve kesinlikle daha eğlenceli hale getirmek için akıllı telefonların ve arabaların birlikte çalışması doğru görünüyor. Telefonunuzu arabanıza bağlamak tamamen yeni bir fikir değil. Bünkü bunu yıllar önce bir USB ve Bluetooth bağlantısıyla yapabiliyordunuz; ancak sistem sadece arama yapmak veya cihazınızdan müzik çalmakla sınırlıydı. Şimdi, Google Android Auto, Apple CarPlay ve sürükleyici bir deneyim için tasarlanmış çok sayıda uygulamanın dahil edilmesiyle, akıllı telefonunuzu ve arabanızın bilgisayar sistemini kullanarak yapabileceğiniz çok daha fazla şey var.

rabalar ve akıllı telefonlar

Anahtarsız Çalıştırma Sistemleri

Otomobil dünyasında işlerin gidişatına bakılırsa, anahtarların yakında geçmişte kalacağını söylemek mümkün. Tıpkı kasetler ve CD’ler gibi.

Son Yılların Önemli Otomobil Teknolojileri

Günümüzde çoğu arabada, elleriniz doluyken anahtar aramanıza gerek kalmadan arabanıza girmenize yardımcı olan elektronik anahtarlıklar bulunuyor. Ek olarak, bu anahtarlıklar aracın kilidini uzaktan açmanıza izin verir, böylece binmeye çalışırken zaman kaybetmezsiniz. Elektronik anahtarlık hafiftir ve daha siz binmeden arabanın kilidini açabilir, kilitleyebilir ve hatta aracı çalıştırabilir. Bu teknoloji ile bağlantılı olarak, start-stop düğmelerinden de bahsetmek gerekir. Bu sistem sayesinde anahtar kullanmadan sadece düğmeye basarak motorun çalışmasını izleyebilirsiniz.

Hızlı Şarj

Elektrikli Araçlar dünya çapında giderek daha popüler hale geldi ve her saniye gelişmeye devam ediyorlar. Bugün mevcut üreticilerin çoğu geleceğe bakıyor ve yüksek güçlü elektrikli arabalar üretiyor veya üretmeyi planlıyor. Bununla birlikte, elektrikli araçların ve hatta hibrit araçların öne çıkan özelliklerinden biri, yerleşik bir batarya ile çalıştırılabilmesidir. Bu piller, evde veya şarj prizlerinin olduğu herhangi bir yerde prizlerden şarj edilir. Mevcut tüm EV’ler, pili normalde yaklaşık 4-6 saatte yüzde 0’dan yüzde 100’e çıkarabilen normal bir şarj cihazıyla birlikte gelir. Ancak hızlı şarjın dahil edilmesiyle işler son derece hızlı hale geldi. O kadar hızlı ki, bu şarj cihazı pili 30 dakika içinde yüzde 0’dan yüzde 80’e çıkarabilir. Şu anda şarj istasyonları oldukça nadir olsa da, elektrikli araçların artan popülaritesinin bu sayıyı artırması da kaçınılmaz olacaktır.

hızlı şarj sistemleri

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here