StoreDot 5 Dakikada Hızlı Şarj İçin Önemli Adımlar Atıyor

Daha önce scooter ve dronların beş dakikalık şarjını tanıtan İsrailli firma StoreDot, 19 Ocak’ta birinci nesil pil örneklerinin mevcut olduğunu duyurdu.logo

Şirket bu yayınlama için, “elektrikli araçların menzilini ve şarj endişesini ortadan kaldırma misyonunda şirket için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Küçük form faktörlü bir pil hücresi aracılığıyla aşırı hızlı şarjlı (XFC) pillerin ticari uygulanabilirliğini ilk kez gösteriyor,” dedi.

Güvenlik Sorunlarına Çözüm Olacak Bir Buluş

StoreDot, teknolojiyi potansiyel elektrikli araç ve endüstri ortaklarına göstermeyi hedefleyen ilk örnek hücre üretim serisini piyasaya sürüyor. Bataryanın ayrıca, ticari dronlar ve tüketici elektroniği gibi bir dizi başka sektöre de ultra hızlı şarj sunabileceği tahmin ediliyor.

StoreDot, teknolojinin içeriğini, güvenlik, pil ömrü ve şişme gibi önemli sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olabilecek bir “önemli buluş” olarak tanımladı.

Örnek hücreler StoreDot’un Çin’deki stratejik ortağı Eve Energy tarafından üretildi. Diğer teknolojilerin aksine, StoreDot XFC pilleri mevcut Li-ion üretim hatlarında üretilmek üzere tasarlandı.

StoreDot CEO’su Dr Doron Myersdorf şunları söyledi: “StoreDot, elektrikli araçların beş dakikada şarj edilmesi vizyonumuzu ticari bir gerçeklik haline getirmeye bir adım daha yaklaştıkça daha da güçlenmeye devam ediyor.”

“En iyi bilim adamlarından oluşan ekibimiz, yenilikçi malzemeler ve hücre tasarımından yararlanarak; güvenlik, çevrim ömrü ve şişme gibi XFC’nin doğasında var olan zorlukların üstesinden geldi.”

storedot

“Hızlı Şarjın Mümkün Olduğunu Gösterdik”

“Bugünün duyurusu, XFC’yi laboratuvarda yeniliğin ötesinde ilk kez seri üretim için ölçeklenebilir ticari olarak uygun bir ürüne taşımak açısından önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. Bu, elektrikli araçlar için ikinci nesil, silikon ağırlıklı anot prototip pilimizin bu yıl içinde piyasaya sürülmesinin yolunu açıyor. ”

Şunları da ekledi: “StoreDot’u, birçok kişinin asla yapılamayacağını söylediği şeyi başarmak için kurduk. O da sadece beş dakikada tam şarj sağlayabilen piller geliştirmek. Bu seviyede XFC şarjının mümkün olduğunu gösterdik – ilki 2019’da elektrikli bir scooter ile ve yine altı ay önce ticari bir drone ile. Bu örnekleri sunmaktan gurur duyuyoruz, ancak bugünün dönüm noktası yalnızca bir başlangıç. Elektrikli araç şarj deneyiminde, elektrikli araçların toplu olarak benimsenmesinin önündeki kritik engeli ortadan kaldıracak bir devrim gerçekleştirmenin zirvesindeyiz. ”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here