Ana şirketi olan BMW Group’un bir dizi fütüristik konseptinin ardından Mini, Urbanaut konsepti ile bilgileri çıkarmaya başladı. Görünüşe göre, rahat bir oturma odasını küçük bir alana sığdırmayı başarmış. Urbanaut konsepti, tamamen otonom araçların yaygın olduğu ve çok çeşitli salon benzeri araç iç mekanlarına izin verdiği uzak geleceğe bakıyor. Ve elbette, Urbanaut elektrikli bir araç olarak karşımıza çıkıyor.

Mini Urbanout Konsepti ile İlginç İç Mekan!

Minivan tarzı kapılar, bir boyut algısında sorun çıkarabilir. Özellikle tüm iç mekanı dışarıdan görmek kolay olmadığından, Urbanout birçok farklı karşılaştırmaya davet edebilir. Ancak Urbanaut konsepti sadece dört koltuklu ve klasik bir minibüsten çok daha kısa. Direksiyon simidi katlanıp kaybolmaya müsaittir. Araç, dönecek şekilde tasarlanmış iki ön koltuğa sahiptir. Bu da yıllar boyunca birçok otonom MPV konseptinde görülen bir özellik denilebilir. Bu şimdiye kadar tasarlanmış en uzun Mini olmasına rağmen, oldukça küçük bir alanı yaratıcı bir şekilde kullanmayı hayal ediyor.

mini urbanaut iç mekan

Mini Urbanaut İçinde Üç Ayrı Alan

Otomobilin iç tasarımını yeniden canlandırırken Mini tasarımcıları, önde Daybed ve Street Balcony ve arkada bir Cozy Corner olmak üzere üç ayrı alan yarattılar. Daybed, üzerinde küçük bir ağaç bulunan küçük masaya bakacak şekilde ön koltukları arkaya doğru döndürerek oluşturulan oturma alanıdır. Mini’nin Street Balcony dediği şey, tavana doğru uzanan ön camın açılmasıyla yaratılabiliyor. Cozy Corner ise arkadaki yatak bölümüne verilen isim. Uzun yolculuklar için arabadaki en iyi yer gibi görünüyor.

mini urbanaut konsept araç

Mini Moments ile Konsept Seçenekleri

Urbanaut, aynı zamanda otomobil üreticisinin Mini Moments adını verdiği bir şey de sunuyor . Bununla, markanın amacını bir yol arkadaşı ve unutulmaz zamanlar için bir kolaylaştırıcı olarak tanımlıyor. Konsept tekliflerinin üçü Chill, Wanderlust ve Vibe şeklinde.

Mini Tasarım Müdürü Oliver Heilmer, “Chill an sizi burada ve şimdi bir nefes almaya ve duraklamaya davet ediyor,” diye açıklıyor. “Araba yolculuk sırasında rahatlayabileceğiniz veya tam konsantrasyonla çalışabileceğiniz bir tür inziva yeri haline geliyor. Wanderlust, Mini Vision Urbanaut’un otomatik sürüş işlevleriyle sürüldüğü tek Mini Moments seçeneği. Vibe Moment ise diğer insanlarla zamanı merkez sahneye koyuyor – her şekilde. ”

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here