Spor otomobiller ile ilgisi olanlar Ford mustang spor otomobil pazarı hakimiyetine şaşırmamıştır. Çünkü Mustang spor otomobil dendiği zaman akla ilk gelenlerden biridir. İlk üretildiği kasa ile dönemin en dikkat çeken otomobil olmayı başarırken günümüzde hala bu özgünlükten bir şey kaybetmemiştir.

Ford Mustang Spor Otomobil Pazarı

Ford Mustang Spor Otomobil Pazarı önce Amerika da sonra diğer ülkelerde otomobil tarihinin bir ikonu haline gelmesini sağlamıştır. İkonik haline gelen araç sürücülerin 57 yıldır tutkunu olduğu otomobili sürmesini sağlıyor. Diğer spor otomobillere nazaran daha uygun fiyatlı olması bu aracın halkın otomobili olarak bilinmesini sağlamıştır. Kendi reklamını kendi yapan bir otomobildir.

Ford Mustang Spor Otomobil Pazarı Başarısı Takdir Edilmeli

Ford geçtiğimiz günlerde markanın en başarılı modellerinde biri olan Mustang için bir kutlama yapıyor. 57 senedir değişen ve gelişen otomobil sektöründe çok sayıda araç dönem dönem Mustang’in rakibi oldu. Ancak hiçbiri maalesef günümüze kadar ulaşma başarısını gösteremedi. Mustang’in günümüze kadar ulaşmış olması onu el üstünde tutmamızdaki en büyük gerekçe olabilir.

Ford Mustang Spor Otomobil Pazarı

Ford’un bir kutlama yapacağından bahsetmiştik. Ancak bunun yanında hayatını sadece Ford haberlerine ve gelişmelerine adamış bir web sitesi olan Blue Oval News’de bir kutlama yapacak. Bu kutlama sadece aracın hayatta kalma başarısı odaklı değil daha çok üst üste 6.kez en çok satan spor otomobil olması ve bunun yanında coupe segmentinde en çok satan otomobil unvanını koruması üzerine olacak.

Mustang Yüksek Bir Satış İvmesi Yakaladı

Ford Motor Company, Mustang satışlarındaki artışın Mustang Bullitt, shelby GS350 varyantları ve Shelby GT500 gibi güçlü araçların üretiminin durdurulması ile açıklıyor. Ford Mustang 2020 yılında toplam 80.577 adet sattı. Bir önceki yıl spor coupe pazarı 14.8’di ve Mustang bunu 15.1’e kadar çıkardı.

Ford’un ürün platformu ve operasyonlar sorumlusu Hau Thai-Tang, “Küresel salgın nedeniyle tüm otomobil endüstrisi için zorlu bir yıl olmasına rağmen, Mustang çok iyi performans gösterdi. Küresel spor otomobil segmentindeki payını artırdı.”  Dedi. Ford ayrıca sınırlı sayıda üretilen Mustang Mach 1’i piyasaya sürerken rakamların bu yıl iyileşmesini bekliyor.

Satış anlamında bakacak olursak Mustang’in Bullitt ve shelby versiyonları satışlarını 2020 yılına oranla %52.7 artırdı. Tahmin edebileceğiniz üzere ABD Ford Mustang Spor Otomobil Pazarı için en güçlü aday. Küresel bazda satış payının %75’ni temsil ediyor.

Özellikle Teksas 8.600 adet mustang satışı ile il sırada yer alıyor. Daha sonra sırasıyla California 6.200 ve Florida 5.864 adet satış ile üçüncü ve dördüncü sırada yer aldılar. İhracat olarak Avrupa ülkeleri arasında en çok Macaristan, Holllanda, Danimarka, Çek Cumhriyeti ve Avusturya yer alıyor. Markanın yeni yüzü Mustang Mach-E küresel anlamda beklenen ilgiyi fazlasıyla gördü. Şimdiden 6.614 adet satarak büyük bir satış ivmesi yakaladı.

Mustang her zaman kendisini kanıtlamaya devam ediyor. Herkesin sahibi olmak isteyeceği araca eğer bir gün sahip olursanız bilmeniz gereken bazı şeyler var. Mustang için hazırladığımız Bilmeniz gerekenler içeriğimize göz atmayı unutmayın. Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

İkinci El Mustang İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here