Shelby, 100. Yaş gününe özel yeni 2023 Carroll Shelby Centennial Edition Mustang aracını resmen tanıtmış oldu.

Karşınızda 2023 Model Carroll Shelby Centennial Edition Mustang

Carroll Shelby firmasının kurucusunun 100. yaş günü kutlaması kapsamında firma Centennial Edition Mustang’ini duyurdu.

2023 model yılı süper şarjlı özel Shelby Mustang versiyonundan sadece 100 adet üretim gerçekleşecek. Bunun yanı sıra ayrıca Las Vegas Shelby American firması aracılığıyla birkaç adet özel Mustang de resmi mod mağazalarında yerini alacak.

Shelby

Mustang’in bir prototip versiyonu 14 Ocak Cumartesi günü California Gardena’da tanıtıldı. Önümüzdeki günlerde ise üretime hazır versiyonu Arizona Scottsdale de Barrett-Jackson müzayede salonunda yerini alacak.

Shelby American CEO’su Joe Conway 100. yıl kutlamaları kapsamında şunları söyledi:

“Dünya, Carroll Shelby’nin birçok başarısını anlatarak doğumunun 100. yıl dönümünü kutluyor. Daha önce hiç uçmamış olmasına rağmen, Amerika Ordusu Hava Kuvvetlerinde en yetenekli pilot eğitmenlerinden biri oldu. Carroll hiçbir zaman tek bir yönetim sınıfı almadı. Ancak dünyadaki en yetenekli sürücülerden, geliştirme uzmanlarından, imalatçılarından ve üretim insanlarından bazılarıyla başarılı bir ekip kurdu.”

Joe Conway sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Carroll, direksiyon başında kazandığı zaferlerden ticari başarılarına ve hayırsever girişimlerine kadar her zaferi kazandı.”

Shelby American Başkanı Gary Patterson ise şu sözlere yer verdi:

“Carroll asla bir mühendis, tasarımcı veya tamirci olduğunu iddia etmedi. İnsanları bir araya getirmekte en iyi olduğuna inanıyordu. Carroll, dünyanın seçkin yarışçılarıyla mücadele etmek için bir araya geldiği araba şirketi ve kurduğu Team Shelby kulübüne kadar, motive olmuş insanların neredeyse her şeyi başarabileceğini anladı.”

2023 Model Carroll Shelby Centennial Edition Mustang Dış Tasarımı

Mustang’in dış tasarımına baktığımızda bizleri Shelby yazılı ızgara karşılıyor. Bunun yanı sıra ayrıca arka tarafta bir Spoiler yer alıyor. Arka tarafta ayrıca bir de Centennial logolu Shelby kuyruk paneli yer almakta.

Ön tarafta CSM numaralı motor bölmesi plaketi var. Bunun yanı sıra normal Mustang’e göre ön çamurluklar daha geniş durumda.

Shelby

Standart lastikler Michelin Pilot Sport 4S performans lastikleri ile değiştirilmiş durumda. Böylece yol tutuşu üst düzeye çıkmış. Shelby jantlar bu lastiklerde kendine yer buluyor.  Bu jantlar 20 inç hafif tek parça alüminyum dövme monoblok yapıda.

Shelby Mustang de logosunu aracın her yerine koyarak kendini belli ediyor. Shelby logosu her tekerde, üst ızgarada  kapı eşik plakasında ve kaputun üstünde var.

Ayrıca Shelby 100 adet sınırlı üretim aracı için özel siyah Stetson şapkası ve Shelby Centennial kitabının bir kopyasını veriyor.

İç Tasarımı

Shelby

İç kısımda bizleri Carroll Shelby Centennial Edition logolu özel deri kaplamalar karşılıyor. Bunun yanı sıra iç kısımda Shelby kapı eşiği plakaları yer alıyor. Yer paspasları da Shelby imzasını taşıyor.

Motor Performansı

Motor kısmına baktığımızda bizleri 750 beygir gücünde süper şarj bir motor karşılıyor. Shelby AR-Ge Başkanı Vince LaViotte 5 litrelik V8 motor Mustang GT’nin yol tutuşunu daha keskin hale getirdiğini söylüyor.

Shelby havalandırmalı davlumbaz araca hava akışı sağlıyor. Soğutma ise Shelby Performance radyatör tarafından sağlanmakta. Süspansiyon, performans denge çubukları ve yaylar yeniden yapılmış durumda.

Shelby 100. Yaş

Ayrıca bunun yanı sıra ayarlanabilir kamber ve kaster plaka eklemesi yapıldı. Ekstra olarak Ford Performans paketinde ön aks da Performans frenleri yer alıyor.

Dileyen kullanıcılar aracı manuel ya da otomatik şanzımanlı olarak tercih edebiliyorlar.

Fiyatı ve Diğer Bilgiler

Shelby’nin 100. yaş günü için özel olarak ortaya çıkan Mustang’in 100 adetle sınırlı olduğunu daha önce de söylemiştik. Bunun yanı sıra bu aracı almak isteyenler aracı 49.990 dolar karşılığında rezerve ettirebiliyor.

Ancak prototip versiyonunun sergilenmesinden dört gün sonra aracın hepsi rezerve edilmiş durumda. Dileyen kişiler buradaki bağlantıyı kullanarak rezerve edilen siparişlerden birinin iptal edilmesi halinde yedek listeye dahil olabilir.

Diğer Özel Üretim Shelby Aracına da Göz Atabilirsiniz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here