Yeni Ford Mustang için Mustang ailesi dört tekerlekten çekiş türevini kullanacak mı? Yeni nesil Mustang için planlar nedir? Bu konunun açığa çıkması için bir takım iddialarla birlikte söylemler ortaya atıldı. Gelin bu söylemlere ve Ford tarafından yapılan açıklamalara bir göz atalım. Bizim topladığımız bilgilere göre dört tekerlekten çekiş yapısına sahip yani AWD bir Mustang model gün ışığını görebilir.

Dört Tekerlekten Çekiş (AWD) Sistemi ve Mustang

Bir AWD Mustang hakkında konuşmak yeni bir şey değil uzun süredir dünyanın bazı bölgeleri tarafından merak ediliyor. AWD Mustang tüm müşterilere hitap etmese de, bu özelliğin genellikle sürücüler tarafından tercih edildiği Kuzey Amerika ve Avrupa’nın bazı soğuk bölgelerinde istendiği açık. Hatta böyle bir ek seçenekli Ford Mustang’in ek satışları artırabileceğine dair azımsanamayacak bir şüphe var.

Ford Otoritesi tarafından dört tekerlekten çekişli bir modelin olasılığı hakkında sorgulayan Ford Mustang marka yöneticisi Jim Owens, “Bildiğiniz gibi, Ford Challenger’da AWD sistemi var. Her zaman farklı performans türlerini değerlendiriyoruz. Ancak şu anda duyuracak haber niteliğinde kesinleşmiş hiçbir şeyimiz yok. “

Dört Tekerlekten Çekiş (AWD) Sistemi ve Mustang

Tabii ki, bu ifade tek başına o kadar da bir anlam ifade etmiyor. Ancak hiç şüphe yok ki Ford, dört tekerlekten çekişli bir varyantı piyasaya sürdükten sonra Dodge Challenger satışlarındaki ani artıştan haberdar. Kuşkusuz, Challenger Şarj Cihazı ile aynı platforma dayanıyor ve bu da dört tekerlekten çekişin dahil edilmesini Dodge için nispeten basit hale getiriyor.

Mustang 2023 model yılı için bekleniyor ve her ikisi de arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli modellerde sunulan Ford Explorer ve Lincoln Aviator SUV’ler için şu anda kullanılan platformdan öğeler içerebilir. Ford, 2018’de gelecekte kullanacağı araç mimarisi sayısını beşe düşürme planlarını açıklamıştı. Bunlardan sadece biri arkadan çekişli bir yekpare yapı idi ve bu da yeni Mustang’in SUV köklerine sahip olabileceğini düşündürdü.

As Fox News notlar, şimdiki Mustang benzersiz bir platform üzerine dayanarak tasarlanmıştır. Ama yeni nesil Mustang modeli Ford’un SUV modelleri DNA’sından bazı payları alabilir, ortak kullanım mümkün olabilir. Ayrıca Mustang’in bir aşamada hibrit olarak satılacağını da biliyoruz, bu nedenle böyle bir varyantın gücünü dört tekerleğe de göndermesi mantıklı olabilir.

İkinci El Ford Mustang Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here