3. nesil Ford Mustang GT ortaya çıktı. Mustang GT, 2023 yılında Avustralya Süper Arabalar Şampiyonasında yarışacak.

Yeni Nesil Ford Mustang GT Gen3 Tasarımı ve Diğer Detaylar

Yeni Ford Mustang GT Gen3, süper araç daha önce tanıtımı gerçekleşen Ford S650 nesil Mustang üzerinden geliştirildi. Ancak bu araç V-8 motora sahip olacak. Bu araç Ford tarafından 2023 yılından gerçekleşecek Avustralya Süper Araba Şampiyonasında yarışması için üretildi.

Ford bu aracın sürücüsü olacak Dick Johnson ile anlaşmaya vardı. Avustralya’da yarışacak aracın koltuğunda Dick Johnson oturacak.

Dış tasarımda yeni Mustang GT canlı renklerle dikkatleri üzerine çekiyor. Standart Mustang ile dış tasarıda benzerlikler var. Ancak dış tasarımda gövde sac metali yeniden elden geçmiş. Bunun yanı sıra diğer grafik detayları da değişmiş durumda.

Yeni Nesil Ford Mustang GT

Yeni nesil Mustang’in beyaz boyası ve altında yer alan mavi renkte ki vurguları ile uyum sağlamış. Arka tarafta ise Ford Performance yazılı Spoiler yer alıyor.

Motor Performansı

Araçta 2024 model Mustang GT de yer alan motor yer alıyor. Coyote 5 litrelik V-8 motor da pek çok iyileştirme yer alıyor. Bunlardan bir tanesi çift hava girişiyle beslenen çift gaz kelebeği.

Bunun yanı sıra motor kısmında pek çok yenilik göze çarpıyor. Ford son nesil Coyote motoru hakkında detaylı bilgiler paylaşmadı. Ancak sektör kaynakları yeni motorun 600 beygirden fazla güç elde edeceğini ifade ediyor.

2024 Mustang de ki Coyote motorunun 480 beygir gücü ve 569 nm tork değerini sağladığını düşünürsek 600 beygir gücü hiç de uzak bir ihtimal değil.

Koltuğunda Dick Johnson’un yer aldığı yeni nesil Mustang geçtiğimiz günlerde Avustralya’nın Bathurst kentinde ki etkinlikler kapsamında kendini gösterdi. Bunun yanı sıra 2023 yılında yeni Mustang’i yine Dick Johnson’un şoförlüğünde Avustralya Süper Arabalar Şampiyonasında yarışır halde göreceğiz.

Sıfır KM Ford Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here