Nissan dördüncü nesil X-Trail modeli için Türkiye satış tarihi belli oldu. Aynı zamanda gelişmiş teknolojilere sahip model, Avrupa pazarında satışa çıktı. İlk gününden bugüne kadar yaklaşık 7 milyon adet satılan X-Trail, oldukça sevilen bir model. Ayrıca model, hem beş hem de yedi koltuklu seçenekleriyle dikkat çekiyor. Dördüncü nesil X-Trail, kasım ayında Türkiye’de satışa çıkacak. X-Trail, 10’u tek renk, 5’i çift renk birleşimi ile 15 gövde renginde satışta olacak. Yenilenen modele daha yakından bir göz atalım.

Yeni Nissan X-Trail

Nissan X-TrailX-Trail, yüzer tavan, V-motion ızgarası ve ön tamponun gövdesinde bulunan farları ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda tasarım çizgisi boyunca kullanılan gündüz farları gibi Nissan’a özel tasarım unsurlar ile ön plana çıkıyor. Nissan X-Trail’de CMF-C platformu kullanılıyor.  araçta kapı ve kaput gibi temel parçalarında alüminyum alaşım malzemeler kullanılmış. Bu da hem sürüş dinamiklerini hem de güvenliği etkiliyor. Bundan kaynaklı ön ve arka süspansiyonlarda geliştirmeler yapıldığı vurgulanıyor. Ek olarak direksiyon sistemi de iyileştirilmiş. İç tasarımd aise 12.3 inçlik gösterge paneli ve multimedya ekranı kullanılmış. 10.8 inçlik head-up display ve kablosuz Apple CarPlay bulunuyor. Ayrıca yedi cihaza kadar WiFi bağlantısı kullanılabiliyor. Yedi kişilik seçenekte ikinci sıradaki koltuklar ileri geri hareket edebiliyor. Aynı zamanda üçüncü sıradaki koltuklar kullanılmadığı zaman 585 litre bagaj hacmi sunuyor.

e-POWER

Nissan X-Trail, e-Power sistemini kullanan ikinci model olarak karşımıza çıkıyor. Markaya özel olan sistem, şarj etmek zorunda kalmadan tamamen elektrikli sürüş imkanı sunuyor. Bu sistem, değişken sıkıştırma oranlı benzinli motor, jeneratör, inventer, yüksek voltajlı batarya ve ön elektrik motorunda bulunan 150 kW’lık elektrikli motordan oluşuyor. Ayrıca bu güç aktarma sistemi, tekerleklere sadece 150 kW güç üreten elektrikli motordan güç alıyor. Böylece gaz pedalı anında tepki verebiliyor.

Benzinli motorda ise elektrik üretmek için jeneratör kullanılıyor. Bundan dolayı içten yanmalı motor sürekli optimum düzeyde çalışıyor. Böylece hem yakıt hem de emisyon konusunda tasarruf sağlıyor.

Nissan X-Traile-4ORCE

Marka’nın elektrikli güç aktarma sistemleri ile çalışması için tasarlanmış yeni sistemi e-4ORCE ilk defa X-Trail’de kullanılıyor. e-4ORCE’deki “e”, Nissan’ın yüzde 100 elektrikli motorunu temsil ediyor.  “4ORCE” ise aracın fiziksel gücünü ve enerjisini belirtiyor. Ayrıca “4” dört tekerlekten kontrolü ifade etmektedir. X-Trail’in bu versiyonunda arka motorla birleştirilen 94 kW’lık elektrik motoru bulunuyor ve 213 PS güç sunmaktadır. Aracın 0-100 km/s hızlanması ise 7 saniyeye iniyor. Aynı zamanda e-4ORCE ile 10 bin kat daha hızlı arka tork tepkisi olduğu belirtiliyor.

Hafif Hibrit Versiyon

Nissan X-Trail Avrupa’da hem e-POWER hemde hafif hibrit versiyonu ile sunulacak. Motor, 12V hafif hibrit olarak bilinen elektrik desteği ile birlikte 163 PS güç ve 300 Nm tork üretebiliyor. Araçta yer alan küçük lityum iyon batarya, frenden kazanılan enerji ile doluyor. Ardından bu enerji, motor durduğu zaman araçta bulunan sistemlerin çalışmasını devam ettiriyor. Ayrıca hafif hibrit versiyon sadece önden çekişli olarak sunulmaktadır.

2.El Nissan X-Trail İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here