Ford Mustang Mach 1 İçin Ön Siparişler Başladı

2
4399

Ford Mustang Mach 1 logosuyla 2021 yılında tekrardan aramıza dönecek. En son 2004 yılında üretilmiş olan Mach 1, o zaman istenilen performansı gösterememişti. Bundaki en önemli sebep de satış stratejisi olarak gösterilmişti. 2021 Yılında ise tüm Dünyada satışa sunulacak bir Mach 1 modelinin heyecanını yaşamaktayız.

Mach 1 Özellikleri

Ford’un bu sefer Mach 1’den ciddi bir satış rakamı beklediğini ve ilgiyi üzerine çekmeye çalıştıkları belli oluyor. Başlangıç fiyatı olarak 52,915 Dolar olduğunu geçtiğimiz günlerde Ford açıklamıştı. Ford Mustang Mach 1 Fiyat olarak Bullitt’e göre daha pahalı bir model ancak GT350’ye göre daha ucuz olduğunu da söylemek lazım. Aslında fiyat paritesi olarak bu iki aracın ortasında konumlanmış gibi gözüküyor.

Ford Mustang Mach 1 moturu 485 beygir güç üretebiliyor. Bu açıdan baktığımızda Bullitt ile aynı beygir gücüne sahip olduğu görülse de Mach 1 modeli 10 ileri vites seçeneği ile geldiğinden dolayı otomotiv tutkunlarında ayrı bir heyecan oluşturmuş durumda. 1969 yılında çıkmış orijinal modelinin temel tasarım noktalarına bağlı kalınmış durumda. Özellikle aracın ön kısımları ve panelleri 1969 Mach 1’e saygı duruşu niteliğinde bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Bu durum da bize tarihinden güç alarak gelen yeni bir hız makinesinin geldiğini gösteriyor.

Ford Mustang Mach 1

Mach 1 iç dizayn olarak da üzerine çokça emek harcanmış bir araba. Özellikle efsane 1969 modelinin yapı taşları üzerine kurdukları tasarım modelinin güncel teknoloji ile buluşturma noktasında çok başarılı bir örnek. Orta panelde görmeye alışkın olduğumuz eğlence sistemi de aracın güçlü tasarımı destekler biçimde olmuş. 10 ileri tam otomatik vites performansının da Mach 1 için çok iyi performans verdiğine dikkat çeken Ford yetkilileri bu aracı temel olarak otomatik şanzıman üzerine kurmuşlar. Tabi ayrıca isteyenler için 6 ileri manuel seçeneği de bulunmakta.

2021 Ford Mustang Mach 1

Ford Mustang Mach 1 şu an için sadece yerel Ford mağazalarından fiziki olarak sipariş verilebiliyor. 14 Ekim 2020 tarihi itibariyle açtıkları ön sipariş şimdiden çok ilgi görmüş durumda. Yakın zamanda internet üzerinden online ön sipariş imkanının olmayacağını açıklayan Ford yetkilileri, araca biraz daha nostalji katmak istiyorlar.

2021 Ford Mustang Mach 1

Mach 1 2021 modelinin neden 14 Ekim 2020 tarihinde satışa sunulduğu ise yine Ford yetkilileri tarafından açıklandı. Ünlü Amerikan test pilotu Chuck Yeager’ın 14 Ekim 1947’de yaptığı özel bir test uçuşunda ses hızı bariyerini aşmayı başarmıştı. Bu tarihe ve aracın hızına atıfta bulunmak isteyen Ford yetkilileri, bu efsanevi modelin yeni versiyonunun siparişlerine de 14 Ekim tarihinde başlattı.

Ford Mustang Mach 1

2.El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here