2024 Model Ford Mustang 14 Eylülde resmi olarak tanıtıldı. Ford CEO’su Jim Farley yeni nesil Mustang’in kod adının S650 olduğunu söyledi.

2024 Model Ford Mustang Hakkında

Ford’un Mustang serisi 2024 yılı itibariyle 60 yaşında olacak. S650 kod adı ile verilen Mustang iç kısımda pek çok yenilik ile beraber gelecek. Bunun yanı sıra güç aktarma organında da büyük bir değişiklik söz konusu olacak.

İç kısımda temel işlevlere sahip tuşların yanı sıra sürücü odaklı dokunmatik bilgi-eğlence ekranı ve dijital gösterge paneli yenilenecek.

Ford için S650 kod adlı Mustang yedinci neslin başlangıcı olacak.

Dış Tasarımı

Ford Mustang 2024 modelinde LED farlar tercih etmiş. Yeni model Mustang’in gövdesi tamamen yeni ve eski modelinden daha keskin.

Ön tarafta iri ızgara bizleri karşılıyor ve ortasında Mustang’in efsanevi at logosu var. Ön tarafın orijinal Mustang’den esinlendiği söylenmekte.

Aracın arka kısmında ise dörtlü egzoz çıkışı bulunuyor. Ayrıca arka tarafta üç çubuklu lambalar yer alıyor. Bu arka lambalar eski seriye göre çok daha belirginler. Aracın arka kısmı ise daha geniş.

Motor performansı

2024 Mustang eskisi gibi Coupe ve Cabrio olarak iki farklı gövde tipi ile piyasada olacak. Her iki gövde tipi de ECoBoost turbo şarjlı 2.3 litre dört sıralı veya Coyote 5 litrelik V8 olmak üzere farklı motor seçeneklerine sahip.

Ford bu motor için ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Mustang müşterileri için bu motorun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kullanıcılarımız talep ettiği sürece bu motoru üretmeye devam edeceğiz.”

EcoBoost motor, yakıt dağıtımı, yeni ateşleme sistemi ve güncellenmiş turbo şarj gibi pek çok yeniliğe sahip. Ford bu iyileştirmelerin dört silindirli motorun yakıt tüketimi açısından daha verimli ve performanslı hale getirdiğini söylüyor.

Ford lansman sırasında aracın beygir gücü ve tork değerleri hakkında kesin veriler paylaşmadı.

Coyote motoru ise dördüncü nesil ve Ford bu motorun daha iyi hava akışı sağladığını söylüyor. Firma bunun yanı sıra çift gaz kelebeği sayesinde aracın beygir gücünü de arttırdığını söylüyor

Firma iyileştirilmiş olan bu V8 motorun şimdiye kadar Mustang de kullanılan motorların en güçlüsü olduğunu ayrıca belirtiyor. Bu motorda yağ sürtünmeyi iyileştirmek için çelik yağ karteri yer alıyor.

Her ne kadar Ford açıklamasa da motorun 480 beygir gücü ve 569 nm tork değerinden daha iyi olduğunu bekleyebiliriz.

Yenilenen bir diğer aksam ise egzoz manifoldu. Egzoz tarafında ki eksantrik mili zamanlaması iyileştirildi ve V8 motorda daha sağlam çift volanlı altı ileri manuel şanzıman standart hale geldi. Aracın ayrıca 10 vitesli otomatik şanzıman versiyonu mevcut.

İç Tasarımı

Araçta Remote Rev ismi verilen bir özellik bulunmakta. Bu özellik sayesinde Mustang uzaktan kumanda ile motorun çalışmasına olanak veriyor. Bunun yanı sıra Ford CoPilot360 isimli bir özellik de var. Bu özellik kullanıcıya sürüş esnasında yardımcı oluyor.

Adaptif hız sabitleyici, şerit takip sistemi ve trafik tabelalarını tanıma özellikleri diğer yeniliklerden. Bunun yanı sıra iç kısımda Android Auto ve Apple Carplay özelliği araçta mevcut.

İç kısımda geleneksel modelden daha farklı bir tasarım bizleri bekliyor. 12.4 inçlik gösterge ekranı tamamen dijital. Bunun yanı sıra 13.2 inç boyutunda bilgi-eğlence sistemi aracın iç kısmında bizleri karşılıyor. Bu ekran sayesinde aracın iç kısmının ambiyans aydınlatmasını ayarlayabiliyorsunuz.

Ford ayrıca iç kısımda video oyunu oynamayı seven gençlere hitap etmeyi istediğini belirtti. Bu yüzden Forza Motorsport gibi video oyunları araçtaki animasyonlara ilham vermiş.

Sync 4 bilgi-eğlence sistemi sayesinde 3 boyutlu animasyonları destekliyor. Unreal Engine desteği sayesinde gösterge ekranları kişiye özel hale getirilebiliyor.

Bilgi-eğlence sistemi kablosuz güncellemeleri de bünyesinde barındırıyor.

Ön panel ve kapı kenarları deri malzeme ile kaplanmış ve diğer ufak tefek detaylar için karbon dokuma kullanılmış.

Mustang ayrıca daha kalın çerçeveli ve biraz daha küçük çaplı düz tabanlı bir direksiyon simidine sahip.

2024 Model Ford Mustang Fiyatı

Firma resmi olarak tanıtım sırasında aracın fiyatını açıklamadı. Ancak sektör kaynaklı gelen bilgilere göre kesin olmamakla beraber, EcoBoost motor seçenekli modelin başlangıç fiyatı yaklaşık 29.000 Dolar olacak.

Tabii ki bu fiyat gövde tipi, donanım özellikleri ve diğer seçenekler dahil edildiğinde değişebilir.

Sıfır KM Ford Modellerine Göz Atın 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here