Ehliyet Fiyatlarına Zam Geliyor!

0
4583
B sınıfı ehliyete zam

Tüm ehliyet almak isteyenleri ilgilendiren yeni açıklama geldi! Ehliyet fiyatlarına zam geliyor. 2022 yılında artan maliyetler sebebiyle ehliyet fiyatlarının 6 bin lira ve üzerine çıkabileceği ön görüldü. Ehliyet kursları bu yıl içerisinde zam yapmadıklarını ancak maliyetlerin artmasıyla fiyatta artış olması gerektiğini belirtti.

Ehliyete Zam Ne Kadar?

ehliyet fiyatlarına zam

Ehliyet çeşitlerinden B sınıfı ehliyet en çok ihtiyaç duyulan ve tercih edilen bir sınıf ehliyetidir. Ehliyet almayı düşünen vatandaşları, fiyatlarda herhangi bir artış olmadan önce kurslara kayıt olmaya davet eden Sakarya Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Dursun Aydın: Yılbaşından bu yana özellikle akaryakıta, lastik ile araç fiyatlarına, araç parçası ve işçiliklere defalarca, asgari ücrete iki kez zam geldi. Özellikle enflasyonun yüzde 80’lere çıktığı bu zorlu şartlarda zam yapmayıp kendimizi zorlayarak vatandaşlarımızı korumaktayız. Fakat ayakta durabilmemiz ve hizmetimize devam edebilmemiz için yılsonu itibariyle ‘B sınıfı’ ehliyet fiyatlarının tüm Türkiye’de ve dolayısıyla şehrimizde ortalama 6 bin lira ve üzeri seviyelere çıkacağı beklentisindeyiz.

Vatandaşlarımızı yeni yıl öncesi ehliyet fiyatlarına zam yapılmadan önce, ehliyetleri için vakit kaybetmeden sürücü kurslarına kayıt yaptırmaları konusunda hassasiyetle bilgilendiriyoruz” dedi.

Ehliyet Sınıfları ve Türleri Nelerdir?

Ehliyet sınıf türleri

Yeni beklenen fiyat artışıyla beraber B sınıfı ehliyet ortalama fiyatı 6 bin lira ve üzerinde olabileceği ön görülüyor. Diğer ehliyet sınıfları için henüz bir tahmini fiyat mevcut değil.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

2022 Ehliyet Harç ve Sürücü Kursu Ücretleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here