Ford Mustang Mach-E GT Twister Special Edition modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Firma aracın tanıtımını Çin’de gerçekleştirdi.

Ford Mustang Mach-E GT Twister Hakkında

Mustang’in en bilinen modellerinden biri olan Mustang’in Twister modeli ilk olarak 1970 yılında piyasaya çıkmıştı. Bu tarihte araç 96 adetlik özel bir sürüm olarak pazarda görücüye çıkmıştı.

Şimdiye kadar Ford bu araçtan toplamda farklı model ve versiyonları da dahil olmak üzere 10 Milyon adet üretti.

1970 yılında üretime geçen aracın o zaman ki adı Twister Special idi. 96 adet üretimi gerçekleşen Mustang’in rengi turuncu ve yan tarafında siyah çizgiler vardı. Kaputta siyah şerit ve arka panelinde bir kasırga logosu vardı.

96 adetlik üretilen bu araçlardan 48 tanesi o zaman için 335 beygir gücündeydi. Geriye kalan diğer 48 adetlik model ise 300 beygir gücünde ve 522 nm torka sahipti. Şu an da Ford bu otomobilinin mirasına sahip çıkıyor. İlk modelinin üretiminden 52 sene sonra elektrikli ve SUV olarak Twister Special tamamen yenilendi.

Ford yeni nesil Ford Twister Special modelini Çin’de Chengdu Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Dış Tasarımı

Ford, yeni nesil Twister Special modelinde turuncu rengini tercih etmiş. Bunun yanı sıra kaputta mat siyah şeridi ve siyah boyalı jantlar tercih etmiş.

Ford Twister modelinin yan panelinde siyah renkte Twister Special yazısı dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra arka tarafta Mustang logosunun yanı sıra Mach-E logosu da yer almakta.

Motor Performansı

Twister Special Edition 480 beygir gücünde ve 859 nm torka sahip. Araç bu beygir gücü sayesinde 0’dan 100 km 3.5 saniyede çıkıyor.

Bunun yanı sıra modelin elektrikli menzili, 435 km ile 500 km arasında değişiklik gösteriyor.

İç Tasarım

İç kısımda teknolojik anlamda Twister Special Edition bilgi-eğlence sistemi ve diğer teknolojilerinin temelinde ki çip Qualcomm Snapdragon SA8155P yongası olacak.

Ford Mustang Mach-E GT

Bu çip sadece Twister Edition modelinde değil bunun yanı sıra serinin geri kalanında da kullanılacak.

Bunun yanı sıra iç kısımda bizleri geniş bir multimedya ekranı karşılıyor.

Şu an için kesin Twister Special modelinin resmi olarak fiyatı hakkında bir açıklama gelmedi.

Sıfır KM Ford Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here