Tesla Tam Otonom Sürüş Sistemi Güncellendi

0
1221
Tesla Tam Otonom Sürüş Sistemi Güncellendi

Tesla tam otonom sürüş sistemi güncellendi. ABD’li markanın CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Bu paylaşımda FSD sisteminin son sürümünün kullanıma açıldığını açıkladı. Adeta elektrikli otomobilleri yeniden icat eden Tesla, elektrikli araç pazar birinciliğini de kimseye kaptırmıyor. Bu anlamda marka otopilot sistemini daha güvenli hale getirmeye çalışıyor. Tamamen kendi kendine yol kat eden sistem ise 15 bin dolar değerinde satın alınıyor. Ayrıca gelişmiş sistemin aylık 199 dolar değerinde bir abonelik ücreti mevcut. ABD’li üretici abonelik sisteminin sürekli güncellemeler için gerekli olduğu kanısında.

Elon Musk Tesla Tam Otonom Sürüş Sistemi Güncellemesini Paylaştı

Şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden son güncellemeyi duyurdu. FSD sisteminin son sürümünün kullanıma hazır olduğunu açıkladı. Yeni sürümde özellikle yayalara karşı çok dikkatli olunduğunun da altını çizdi. Böylece yeni FSD Beta 10.69.2 ile birlikte Tesla sahiplerini yeni bir deneyim bekliyor. Çünkü artık yollardaki şerit sayılarını ve bağlantı noktalarını da daha net görmek mümkün olacak. Ayrıca güncellenen sistem ile sürüş de daha akıcı hale geliyor. Yeni güncellemeler ile direksiyon, frenleme ve hızlanma gecikmeleri de minimuma indiriliyor. Bu sayede çok daha güvenli bir sürüş vaat ediliyor.

Otopilot Artık Daha Güvenli

Tesla Tam Otonom Sürüş Sistemi Güncellendi

Tesla tam otonom sürüş sistemi yeni gelen güncelleme ile artık dönüşleri daha güvenli yapıyor. Özellikle ‘korunmasız sola dönüşler‘ için daha akıllıca tepkiler veriyor. Bu şekilde FSD sistemli araçlar artık bu manevraların çıkışında daha sert hızlanabiliyor. ABD’li üretici ayrıca yakınlarda araçların hız hesaplanmasının da daha iyi hale geldiğini açıkladı. Ek olarak dönüş yaparken ve yaya yollarındaki gereksiz zaman kayıplarını da azalttı. Son olarak hayvanları algılama konusunda da yüzde 3,4 oranında ilerledi. Çünkü tüm bunlar için daha iyi bir kamera sistemi kullanıyor.

Elon Musk Açıkladı: Tesla Otonom Sürüş Artık Daha Pahalı Olacak!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here