Tam Otonom Sürüş: Tesla’nın Beta Testi 20 Ekim’de Geliyor

0
1317
tam-otonom-sürüş-tesla
tam-otonom-sürüş-tesla

Tam otonom sürüş beta testiyle görücüye çıkıyor. Sistemin tamamen yeniden yazılmasının ardından Tesla CEO’su, seçkin bir ‘uzman sürücü’ grubu için önümüzdeki hafta küçük bir beta testinin başlayacağını duyurdu.

Elon Musk Tam Otonom Sürüş Beta Testini Tweeter’dan Duyurdu

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden şirketin sistemi önümüzdeki haftadan itibaren küçük bir kapalı beta testinde satışa sunulacağını duyurdu. Nisan ayında CEO, özelliğin 2020’nin sonunda hazır olacağını ve abonelik yoluyla kullanılabileceğini duyurmuştu.

Şirket, aracın yolda gördüğü öğeleri daha iyi tanıması ve etiketlemesi için TOS (Tam Otonom Sürüş) yazılımını yeniden yazdı. Nisan ayında CEO, özelliğin 2020’nin sonunda hazır olacağını ve abonelik yoluyla kullanılabileceğini duyurdu.

Tam Otonom Sürüş Uzman Sürücülerle Sınırlı Olacak

otonom-sürüş-tesla
otonom-sürüş-tesla

Otopilot’un ve özellikle yakında çıkacak olan TOS özelliğinin tamamen yeniden yazılmasının ardından Tesla CEO’su Elon Musk, sistemin kapalı beta testinin önümüzdeki 20 Ekim Salı günü başlayacağını tweetledi. Önümüzdeki hafta arabalarını kontrol etmek için dışarı çıkacaklar, çünkü bu güncellemeyi alacak araç havuzu çok küçük. Musk tweetinde şöyle bahsetti, “Bu, ilk başta, uzman ve dikkatli sürücüler olan az sayıda insanla sınırlı olacak.”

TOS, piyasaya çıkış tarihinin defalarca kayması,  şirket vaatleriyle için uzun bir süredir sorun adlediyor. Son zamanlarda şirket, öğeleri nasıl etiketlediği de dahil olmak üzere yazılımı neredeyse tamamen yeniden yazdı. Musk Nisan ayında, otonom sürüş yeteneklerinin 2020’nin sonunda mevcut olacağını ve abonelik yoluyla kullanılabileceğini duyurmuştu. CEO ayrıca, sistemin çoğu zaman hiçbir müdahale olmaksızın evden işe gidenlerin kullanabileceğini belirtti.

Çok Fazla İnce Ayar Gerekecek

otonom-surus
otonom-surus

Şirketin robot eksenli filosunu dağıtmadan önce sistemin tamamen işlevsel olması gerekiyor. Tesla, önümüzdeki yıl bazı pazarlarda kusursuz taksilerin yola çıkmasını istediğini bildirdi. Kapalı betanın daha fazla Tesla sahibine açılmadan önce ne kadar süre çalışacağına dair bir bilgi yok. Kendi kendine sürüşün çekilmesi zordur ve Tesla’nın tam otonom sürüşü beta için hazır olsa bile, kitleler için hazır olmadan önce muhtemelen çok fazla ince ayara ihtiyaç duymaktadır. Çünkü bu bir gelişmeden çok devrimdir. İlk arabalar sokaklara çıktığından farksız bir durum söz konusu olabilir. Tam otonom sürüş kullanılan bölgelerde yaya ve yolcular için hayat farklılaşacak ve alışmak sancılı olabilecektir.

2.El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here