Lucid Motors ve Tesla Arasındaki Rekabet Kızışıyor

1
2599
Lucid Motors vs Tesla

Yalnızca 4 yıl önce otomobil üretim işine giren Lucid Motors, Tesla’yı iyiden iyiye köşeye sıkıştırmaya başladı. Sektörün en iyisi olmayı hedefleyen Lucid Motors için ilerlenmesi gereken yol belli, en iyi olmak için önce en iyiyi alt etmeli. Bu amaç doğrultusunda Lucid Motors, Air adını verdiği tamamı elektrikli otomobilini her fırsatta Tesla Model S ile karşılaştırıyor, yarıştırıyor ve sonucunda da onu alt ediyordu. Tesla Model S’in Lucid Air karşısında kaybettiği videoları giderek yayıldı ve gerçekten her anlamda çok iyi olan Air, Model S’e ciddi bir rakip oldu.

https://twitter.com/arabamcom/status/1300890518243758082?s=20

Lucid Motors Elon Musk Tarafından Düelloya Davet Edildi!

Geçtiğimiz günlerde Lucid, Tesla Model S ile rekabet etmesi beklenen lüks elektrikli sedan Air’in temel versiyonunun fiyatını ve özelliklerini açıkladı. Oldukça rekabetçi bir fiyata sahip olan Air, vergiler hariç $69.900, vergiler dahil edildiğinde ise $77.400’lık bir fiyat etiketiyle pazara çıkacak. En standart paketinin menzili bile yaklaşık 653 km olan Air, Tesla Model S’i birçok konuda geride bırakmasına rağmen fiyat olarak hemen hemen aynı segmente konumlandırıldı. Bu durumsa tabi ki dahi milyarderin dikkatinden kaçmadı. Elon Musk, 14 Ekim akşamı attığı tweetle zaten bir gün önce 3.000 dolarlık bir indirimle 71.990 dolar seviyesine indirilen Tesla Model S fiyatını daha a düşürerek 69.420 dolara indirdi.

Lucid Motors

Elon Musk’ın atttığı tweette kullandığı ifade olan “The gauntlet has been thrown down!” Türkçe’ye çevrildiğinde “Eldivenler yere atıldı!” anlamına geliyor ancak bu cümle kalıbının İngilizce’deki anlamı “Düello’ya davet etmek.” olarak kullanılıyor. Kılıç ustaları tarafından kullanılan bu meydan okuma türüyle Elon Musk, sektörün liderliğini elinden kaybetmemek için her şeyi yapacak gibi görünüyor.

Yıla 80.000 dolarlık bir fiyatla başlayan Tesla Model S, yapılan üçüncü indirimle 69.420 dolara kadar inmiş oldu. Bu fiyat daha iner mi bilinmez ama Lucid Motors’un bu hamleye cevabı nasıl olacak büyük merak konusu.

Geçtiğimiz günlerde Lucid Air, Tesla Model S’in sahip olduğu birçok rekoru Laguna Seca pistinde çok rahat bir şekilde tarihin tozlu raflarına göndermişti. Bu haberle ilgili ayrıntılar için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.

Lucid, Tesla’yı Bir Kez Daha Geride Bıraktı.

İkinci El Elektrikli Otomobil Fiyatları

1 YORUM

  1. tasarım olarak tesla dana güzel olduğunu söyleyebilirim. bu işi ilk çıkaran tesla diye çok gündem de ama onu geçen mühendisler olacaktır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here